Turgut Altınok Keçiören’i devretmeye gelmedi

Turgut Altınok Keçiören’i devretmeye gelmedi

ABONE OL
09:59 - 05/04/2024 09:59
Turgut Altınok Keçiören’i devretmeye gelmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ankara’da belediye başkanlık yarışını kazanan adaylar, mazbatalarını almaya başladı. Ankara Büyükşehir belediye başkanlığını ikinci kez kazanan Mansur Yavaş da mazbatasını aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart yerel seçimlerinde rakibi Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Turgut Altınok’a fark atarak kazanan isim oldu. Mansur Yavaş, yüzde 60 oy oranıyla rakiplerini geride bırakarak yeniden Ankara’nın 5 yıllık başkanı oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre oyunu yükselttiği ve ilçe belediye sayısını arttırdığı seçimde ana muhalefet partisi, Ankara’da 3 olan ilçe belediye sayısını 16’ya çıkardı. CHP 3’ü MHP’den 10’u AK Parti’den olmak üzere 13 belediye daha kazandı.

CHP’li başkanlar mazbatalarını almaya başladı

Gölbaşı Belediyesi’ni MHP’den alan Yakup Odabaşı yüzde 44,3 oranıyla sandıktan birinci çıkmıştı. Tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu Etimesgut’ta belediye başkanlık yarışını yüzde 56,6 oy olarak kazandı ve ilçede MHP devrini kapatmış oldu. Bir başka tören ise Kahramankazan’daydı. Seçimi yüzde 49,5 oranıyla kazanan CHP adayı Selim Çırpanoğlu da mazbatasını aldı.

Turgut Altınok devir-teslim törenine gelmedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için AK Parti ile MHP’nin ortak adayı olan Turgut Altınok, 20 yıl yönettiği Keçiören Belediyesi’ni CHP’ye devretmek üzere bugünkü devir-teslim törenine gelmedi. CHP adayı Mesut Özarslan, Mansur Yavaş’la birlikte Keçiören Belediye binası önünde vatandaşlara seslendi.

Bir elde CHP bayrağı diğer elde bozkurt işareti

Keçiören’deki devir-teslim töreninin ardından yapılan açık hava toplantısında dualar okundu, mehter marşları çalındı. Katılanlar arasında çok sayıda vatandaşın elleriyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin simgesi haline gelen bozkurt işareti yapması dikkat çekti.

VOA tarafından geçilen Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok Keçiören’i devretmeye gelmedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok Keçiören’i devretmeye gelmedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Cumhur İttifakı’nın adayı Turgut Altınok Keçiören’i devretmeye gelmedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.