Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te Neler Öne Çıktı?

Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te Neler Öne Çıktı?

ABONE OL
10:58 - 13/01/2023 10:58
Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te Neler Öne Çıktı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’nın Las Vegas kentinde 1967 yılından bu yana düzenlenen tüketici elektronik fuarı sona erdi ama yankıları hala devam ediyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 170 ülkeden firmaların yer aldığı fuarda birçok ürün ilk kez tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Elektrikli araçlardan botlara, kablosuz televizyonlardan telefonlara ve tabletlere kadar CES’te birçok yenilik gün yüzüne çıktı.

Bazı ürünlerin amacı dünyanın büyük problemlerini çözmekti; bazı ürünlerse hayatı daha eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyordu.

İşe eğlenceli gitmenin yolu

Fuarda uzaktan kontrollu elektrikli patenler dikkat çeken ürünlerden biri oldu.

Ürünü geliştiren Fransız AtmosGear şirketinin kurucusu Muhammed Soliman, insanların işe gidip gelirken bisiklet ya da scooterlar gibi bu ürünü de uygulanabilir bulacağını umuyor.

Şarjlı halde 32 km. gidebilen paten, 500 dolara sipariş edilebiliyor.

Geçici dövme

Bir Güney Kore şirketi tarafından geliştirilen portatif bir cihazla, hızlı ve kolayca geçici dövme yapılabiliyor.

Aygıtta binlerce seçenek var. Bir dövme seçtikten sonra sadece aygıtı vücutta dövme yaptırmak istenen yere tutmak yeterli oluyor. Dövmeler su geçirmiyor ama sabunla yıkanırsa siliniyor. Bu aygıtın fiyatı da 229 ile 279 dolar arasında.

İmrendiren mutfak teknolojisi

GE Profile adlı şirketin geliştirdiği akıllı mikser, çalışırken kasenin içindeki malzemeyi tartmaya olanak sağlıyor. Mikser otomatik sensörler sayesinde değişikliği ve akışmazlığı gözlemliyor ve ona göre hız ayarlaması yapıyor. Fazla karıştırmamak için de kendi kendisini otomatik olarak kapatıyor.

Aygıtın ayrıca ses komut sistemi bulunuyor. Bu sayede başka bir işle ilgilenirken durmaya gerek kalmıyor.

Akıllı mikserin satış fiyatı yaklaşık 1000 dolar.

Çocuklara alınabilecek teknoloji

Heyecanlı robot köpek Dog-E de CES 2023’te ilgi gören bir diğer üründü.

Oyuncak üreticisi WowWee tarafından üretilen Dog-E’nin bir milyondan fazla ışık, ses ve kişisel özellik kombinasyonu bulunuyor.

Bir uygulamaya bağlı oyuncak, sesleri duymak için otomatik sensörlere sahip.

Şirket yöneticileri alerjileri olan ya da gerçek bir yavru köpeğe bakma sorumluluğunu üstlenemeyenler için robot köpeğin iyi bir seçenek olduğu görüşünde.

Şirket Eylül ayında ürünün satışa çıkmasını bekliyor ve fiyatı da 79 dolar.

Gıda israfını önlemeyi amaçlayan teknoloji

Avokadonun ne zaman tam olgunlaştığını bilmek biraz sıra dışı gelebilir ama Hollandalı bir şirket bunun gıda israfının azaltılmasına yardımcı olmada kilit önem taşıdığını belirtiyor.

Şirket bir avokado tarayıcısı geliştirdi ve bu sayede avokadonun hala sert ya da yenmeye hazır olup olmadığı anlaşılabiliyor.

OneThird adlı şirket üreticiler, dağıtıcılar ve tedarik zincirindeki diğer unsurlarla halihazırda çalışıyor ve avokado, domates, çilek gibi ürünlerin raf ömrünü tahmin ederek daha fazla ürün eklenip eklenmemesi üzerine çalışıyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre küresel çapta gıdaların yaklaşık üçte biri çöpe gidiyor. Bunu azaltmak daha az gıda israfı anlamına gelecek.

Konferans bağlantılarını daha heyecanlı hale getirmenin yolu

Aynı çeşit videokonferans görüşmelerinden sıkılanlar için Zero Distance şirketinin ürünü çare olabilir.

Şirketin Wehead adlı aygıtı kişilerin uzaktan katıldıkları toplantıda, toplantı odasındaymış gibi hissetmelerini sağlıyor.

Aygıt göz doktorlarının kullandığı bir makineye benziyor ancak bunda ekranlar önde. Uzaktan bağlanan kişi katılımcıları üç boyutluymuş gibi görüyor ve katılımcılar ne zaman çevreye baksa makine de hareket ediyor.

Wehead bilgisayar ve akıllı telefonlarla çalışabiliyor.

VOA tarafından geçilen Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te Neler Öne Çıktı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te Neler Öne Çıktı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’te Neler Öne Çıktı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.