ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkenin kuruluşunun 250. yılı kapsamında özel tasarımlı pasaportlar basılacağını doğruladı. Sınırlı sayıda üretilecek bu pasaportlarda Başkan Donald Trump’ın görselinin yer alması planlanıyor.
Açıklama, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott tarafından yapılan değerlendirmeyle netlik kazandı. Sözcü, temmuz ayında kutlanacak 250. yıl dönümü vesilesiyle hazırlanan bu özel çalışmanın, tarihi anma amacı taşıdığını belirtti. Pigott, “ABD’nin 250. yıl dönümünü kutlaması kapsamında bu önemli olayı anmak üzere sınırlı sayıda özel tasarımlı pasaport basımı planlanıyor” ifadelerini kullandı.
Haberlere göre söz konusu pasaportların yaklaşık 25 bin adetle sınırlı olması öngörülüyor. Yeni tasarımın iç kapağında Başkan Trump’ın portresinin yer alacağı belirtilirken, bu adımın gerçekleşmesi halinde ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir başkanın görselinin resmi bir seyahat belgesine dahil edilmesi söz konusu olacak.
Planlanan uygulama, bir yandan ülkenin 250 yıllık tarihine atıf yapan sembolik bir girişim olarak değerlendirilirken, diğer yandan siyasi ve kamusal alanda tartışmalara da zemin hazırlayabilecek bir adım olarak görülüyor.
Özel pasaportların ne zaman ve hangi koşullarda kullanıma sunulacağına ilişkin detayların ise önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor. Görsel: © AA
ALMANYA
20 Haziran 2026ALMANYA
20 Haziran 2026ALMANYA
20 Haziran 2026ALMANYA
20 Haziran 2026ALMANYA
20 Haziran 2026ALMANYA
20 Haziran 2026ALMANYA
20 Haziran 2026
1 Freedom House Başkanı Michael Abramowitz yeni VOA Genel Müdürü olarak atandı
2 "Mersin İklim Krizine Hazırlıklı Değil"
3 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
4 Kefalet için 2 milyon dolarlık teminat gösterilmesi Cihantimur’un kaçma riskini azaltmaz
5 New York’ta 15 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği iddia edilen Türk sığınmacı tutuklandı