“TTB Üzerindeki Baskılar Amacına Ulaşamayacaktır’’

“TTB Üzerindeki Baskılar Amacına Ulaşamayacaktır’’

ABONE OL
20:34 - 07/11/2022 20:34
“TTB Üzerindeki Baskılar Amacına Ulaşamayacaktır’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Gaziantep-Kilis Tabip Odası üyeleri ve Emek Platformu Bileşenleri (DİSK,KESK, TMMOB) ortak bir basın açıklaması düzenleyerek “TTB ve diğer Akademik Meslek Odaları ve Emek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin. Hekimlerin özgür iradesiyle yaşattığı örgütümüzden ellerinizi çekiniz’’ ifadelerini kullandı.

Uzmanlık alanı ile ilgili sorulan soruya karşı yaptığı açıklama nedeniyle tutuklanan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın derhal serbest bırakılması için de çağrıda bulunulan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Bir aydının bir entelektüelin bir akademisyenin üstelik kendi uzmanlık alanında görüşünü ifade etmesine tahammül edemeyen ve demokratik bir ülkede olması gereken hukuk kurallarını çiğneyerek gözaltına alan anlayış bununla yetinmemiş işi Merkez Konseyi görevden almaya ve TTB nin iç işleyişini dizayn etmeye kadar vardırmıştır. Adalet bakanı TTB ve TMMOB için yeni bir hazırlık içinde olduklarını ifade etmiştir. Uyarıyoruz. Aklınızdan bile geçirmeyin. TTB, 6023 sayılı kanun kapsamında kurulmuş anayasal bir kurumdur. Yetkileri yasa çerçevesinde belirlenmiş kamu niteliğinde bir kurumdur. TTB’nin kurumsal kimliğini itibarsızlaştırma çabanız boşunadır. Şebnem hoca derhal serbest bırakılsın.’’

Basın açıklaması sonrası VOA Türkçe’ye konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, TTB ve diğer sivil toplum kuruluşlarına yönelik siyasi baskının hiçbir zaman amacına ulaşamadığını belirterek, “Biz doğruları söyleme enstitüsüyüz. Birçok STK da aynı şekilde toplumu demokratik dönüşmeye zorlayan, kamu sağlığını, güvenliğini ve hukukunu önceleyen yapılardır. Dolayısıyla kuruluşların bu çabası mevcut iktidarı rahatsız ediyor. Üzerimizdeki bu baskıların hiçbir zaman amacına ulaşacağını düşünmüyorum. İktidarın bizden duyduğu rahatsızlık üzerine basında ‘TTB ve TMMOB gibi STK’lar için yeni yasa hazırlığı var’ şeklinde haberlere yer veriliyor. Bu tür baskılar geçmişte de oldu, bugün de devam ediyor. Ama biz demokratik hukuk devleti kuralları içerisinde doğru bildiklerimizi söylemeye ve yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.

VOA tarafından geçilen “TTB Üzerindeki Baskılar Amacına Ulaşamayacaktır’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “TTB Üzerindeki Baskılar Amacına Ulaşamayacaktır’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “TTB Üzerindeki Baskılar Amacına Ulaşamayacaktır’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.