TSK’dan Irak’ta PKK Operasyonu

TSK’dan Irak’ta PKK Operasyonu

ABONE OL
16:37 - 17/06/2022 16:37
TSK’dan Irak’ta PKK Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 6 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı.

Bakanlık Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, “Irak’ın kuzeyindeki teröristleri inlerinde basmaya devam ediyoruz. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 6 PKK’lı terörist, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hâle getirildi. Operasyonlarımız kararlılıkla sürüyor” dedi.

“Türk SİHA Saldırısında 4 PKK’lı Öldürüldü”

Irak Kürt Bölgesi Terörle Mücadele Birimi ise Türkiye’nin kuzeydeki Süleymaniye bölgesine düzenlediği silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında dört PKK üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

Yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Süleymaniye’nin Kelar kasabasında beş kişinin içinde bulundukları aracın, hareket halindeyken SİHA saldırısıyla vurulduğu kaydedildi.

Türkiye’nin Nisan ayında başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu, uzun süredir Irak’ta PKK ve Suriye’de PKK’nın uzantısı kabul edilen YPG’yi hedef alıyor.

Irak’ın kuzeyine hava saldırıları düzenleyen Türkiye, saldırılara destek olması için bölgeye komandolar da gönderdi.

Çarşamba günü PKK’yla bağlantılı Sincar Direniş Birlikleri’ne karşı düzenlenen hava saldırılarında da biri çocuk iki kişi ölmüş, yedi kişi yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili dün açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yapmıştı. Bakanlığın Yakın Doğu İşleri masasının resmi Twitter hesabındaki açıklamada, ‘’12 yaşındaki Salah Nassir’in ölümü dahil Sincar’da Ezidi sivillerin hayatını kaybettiğine dair haberlerden büyük üzüntü ve endişe duyuyoruz. Kurbanlara ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ezidiler çok fazla şiddete maruz kaldılar ve tüm insanlar gibi barış içinde yaşamayı hak ediyorlar’’ denilmişti.

VOA tarafından geçilen TSK’dan Irak’ta PKK Operasyonu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TSK’dan Irak’ta PKK Operasyonu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TSK’dan Irak’ta PKK Operasyonu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.