Trump’ın Vergi Beyanının Kongre’ye Teslimine Yeşil Işık 

Trump’ın Vergi Beyanının Kongre’ye Teslimine Yeşil Işık 

ABONE OL
12:26 - 31/07/2021 12:26
Trump’ın Vergi Beyanının Kongre’ye Teslimine Yeşil Işık 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Adalet Bakanlığı İç Gelir Dairesi’ne eski Başkan Donald Trump’ın vergi beyannamelerini Temsilciler Meclisi komisyonuna teslim etmesi talimatını verdi ve komisyonun belgeleri talep etmek için “yeterli neden” sunduğunu belirtti.

Bakanlığın Hukuk Müşavirliği, eski Başkan Trump’ın yönetimindeki tutumundan geri adım atarak, 2019’da Demokratlar liderliğindeki Temsilciler Meclisi Yollar ve Araçlar Komisyonu tarafından yapılan vergi beyanı talebini reddetmesinin hata olduğu kararına vardı.

Hukuk Müşavirliği’nden sorumlu Bakan Yardımcısı Dawn Johnsen, ‘‘Komisyonun beyanatı vergi mükelleflerinin mahremiyetine karşı hassasiyetle ele alacağını varsaymamız gerekiyor’’ dedi.

Adalet Bakanlığı Demokratlar tarafından dört yıllık görev süresi boyunca Trump’ın kişisel ve siyasi hedefleri doğrultusunda kullanıldığı suçlamalarına maruz kalmıştı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, kararı memnunlukla karşıladı ve Trump’ın vergi beyanının ulusal güvenlik konusu olduğunu söyledi.

Pelosi açıklamasında ‘‘Amerikan halkı sorunlu çıkar çatışmasına dair gerçekleri ve başkan olarak güvenliğimizle demokrasimizi nasıl tehlikeye attığını görmeli’’ dedi.

Öte yandan Adalet Bakanı Yardımcısı Richard Donoghue’un Aralık ayında eski Başkan Trump’la bir telefon konuşması sırasında aldığı notlar da Temsilciler Meclisi Denetim ve Reform Komisyonu başkanı tarafından yayınlandı. Notlarda Trump’ın Jeffrey Rosen’a, Adalet Bakan Vekili olarak atanmasından günler önce 27 Aralık’ta ‘‘Sadece seçime hile karıştığını söyle, gerisini bana ve Cumhuriyetçi Kongre üyelerine bırak’’ dediği görülüyor.

Notlara göre Rosen Trump’a bakanlığın seçimin sonucunu değiştiremeyeceğini ve değiştirmeyeceğini söyledi. Trump’ın temsilcileri konuyla ilgili yorum taleplerine ise henüz yanıt vermedi.

VOA tarafından geçilen Trump’ın Vergi Beyanının Kongre’ye Teslimine Yeşil Işık  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın Vergi Beyanının Kongre’ye Teslimine Yeşil Işık  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın Vergi Beyanının Kongre’ye Teslimine Yeşil Işık  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.