Trump’ın New York’ta devam eden “sus payı” davasında jüri seçimi tamamlanmak üzere

Trump’ın New York’ta devam eden “sus payı” davasında jüri seçimi tamamlanmak üzere

ABONE OL
16:22 - 19/04/2024 16:22
Trump’ın New York’ta devam eden “sus payı” davasında jüri seçimi tamamlanmak üzere
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Donald Trump’ın “sus payı” davasında üçüncü olası jüri heyetinde yer alanların mülakatları bugün yapılacak. Böylelikle eski bir ABD başkanının ilk ceza davasında asil ve yedek jüri üyelerinin seçimi tamamlanmaya bir adım daha yaklaşacak.

Perşembe günü 12 New Yorklu’dan oluşan asil jürinin belirlenmesinin ardından avukatlar, şimdi yedek jüri üyelerini seçmeye odaklanacak.

Perşembe günkü duruşmada asil jüriye seçilen yedi üyeden biri, kimliğinin açığa çıkmasının yarattığı korku nedeniyle jüri görevinden ayrılmıştı.

Bir diğer asil üye de geçmişte işlediği suça ilişkin doğru bilgilendirme yapmadığı gerekçesiyle iddia makamının talebi üzerine davanın yargıcı Juan Merchan tarafından görevden alınmıştı.

Bu gelişmeler, eski bir ABD başkanının ilk ceza davasına ilişkin olağanüstü baskıları gözler önüne seriyor.

Yargıç Merchan, ceza davasının açılış konuşmalarının Pazartesi günü başlayabileceğini belirtti.

Haftalar sürmesi beklenen Manhattan Ceza Mahkemesi’ndeki davada Trump, hem sanık olarak hem de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday olarak rollerini dengelemek zorunda kalacak.

Duruşma sırasında müstehcen ve tatsız ifadelerin gündeme gelmesi, Başkan Biden’ın kampanması tarafından Trump’ın yeniden başkan seçilmeye uygun olmadığını göstermek için kullanılabilir.

Öte yandan Yargıç Juan M. Merchan’ın da Cuma günü bir oturum düzenleyerek savcıların, “kürsüye çıkması halinde Trump’ın daha önce karıştığı hukuki meseleleri gündeme getirme talebini” değerlendirmesi bekleniyor.

Manhattan savcıları, yıllarca serveti hakkında yalan söylediğini tespit edilmesinin ardından 454 milyon dolarlık bir ceza sonuçlanan son sivil dolandırıcılık davası hakkında, Trump’ı sorgulamak istediklerini söylediler. Trump bu kararı temyize götürüyor.

Yasaları çiğnediği iddiasını reddeden Trump, kendisini Beyaz Saray’dan uzak tutmaya çalışan siyasi güdümlü adalet sisteminin kurbanı olduğunu kaydediyor.

Trump’ın sosyal medya üzerinden Yargıç Merchan’a, savcılara ve olası tanıklara öfke dolu ifadelerde bulunması, bölge savcılarının olası bir yayın ya da basına konuşma yasağı ihlali nedeniyle Trump’a ceza verilmesi talebinde bulunmasına yol açmıştı.

Perşembe günkü duruşmanın ardından Trump gazetecilere, kampanya için dışarıda olması gerekirken “çok adaletsiz bir duruşma” olduğunu söylediği mahkemede olduğundan yakındı.

Trump, “Herkes buna çok öfkeli. Tüm dünyanın bu New York sahtekarlığını izlediğini biliyorsunuz” dedi.

Manhattan’da yaşayanlardan oluşan jüride bir satış uzmanı, bir yazılım mühendisi, bir güvenlik mühendisi, bir İngilizce öğretmeni, bir konuşma terapisti, birkaç avukat, bir yatırım bankacısı ve emekli bir varlık yöneticisi yer alıyor.

VOA tarafından geçilen Trump’ın New York’ta devam eden “sus payı” davasında jüri seçimi tamamlanmak üzere haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın New York’ta devam eden “sus payı” davasında jüri seçimi tamamlanmak üzere haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın New York’ta devam eden “sus payı” davasında jüri seçimi tamamlanmak üzere haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.