Trump’ın Clinton’a Açtığı Dava Düştü

Trump’ın Clinton’a Açtığı Dava Düştü

ABONE OL
12:53 - 10/09/2022 12:53
Trump’ın Clinton’a Açtığı Dava Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ın 2016 seçimlerindeki rakibi Demokrat Hillary Clinton’a karşı açtığı dava düştü. Yargıç eski başkanın Demokratlar’ın seçim kampanyasını Rusya ile bağlantılı göstererek seçimde usulsüzlük yapmaya çalıştıkları iddiasını ”siyasi gösteriş” olarak değerlendirdi ve bu iddianın yerinin mahkeme olmadığını belirtti.

ABD Florida Güney Bölgesi Mahkemesi Yargıcı Donald Middlebrooks, davanın amacının zararın tazmin edilmesi olmadığını ve eski başkanın şikayetlerinin uygun ortamının mahkeme olmadığını belirtti.

Middlebrooks, Trump için ”İki yüz sayfalık bir siyasi manifestoyla kendisine muhalefet edenlere karşı şikayetlerini anlatmaya çalışıyor” dedi.

Trump, 2016 yılında Demokrat Parti’nin başkan adayı olan Clinton’a ve diğer bazı Demokratlar’a Mart ayında dava açmış ve 108 sayfalık iddianamede ”kötü niyetle ve kasıtlı olarak yanlış beyanlarda bulunma planı yapmak” dahil bir dizi suçlamada bulunmuştu. İddianamede Trump’ın Beyaz Saray’daki dört yılı boyunca tekrar ettiği iddiaların uzun bir listesi de yer almıştı.

Trump, “Savunma masrafları, adli ücretler ve ilgili masraflar” için 24 milyon dolardan fazla tazminat talep etmişti.

“Trump iddialarını kanıtlayamadı”

Yargıç Middlesbrooks kararında, Trump’ın iddialarının yasa çerçevesinde olabilmesi için gerekli süreyi aştığını ve herhangi bir yalan beyandan zarar gördüğünü kanıtlamakta başarısız olduğunu belirterek, savunmanın açıklamalarının büyük kısmının ABD Anayasası’nın Birinci Ek Maddesi ile korunduğunu belirtti.

Clinton’ın ya da Trump’ın temsilcileri henüz kararla ilgili yorum yapmadı.

Savunma makamındaki diğer isimler arasında Trump’a karşı Temsilciler Meclisi’nin azil davalarından birini yürüten Demokrat Temsilci Adam Schiff ve 2016 seçimlerinden önce hazırladığı bir dosya FBI ve basına ulaşan eski İngiliz istihbarat yetkilisi Christopher Steele yer alıyordu.

ABD istihbarat yetkilileri ve ABD hükümeti Rusya’yı 2016 seçimlerine müdahale etmekle suçlamıştı. Moskova ise müdahale iddialarını reddetmişti.

VOA tarafından geçilen Trump’ın Clinton’a Açtığı Dava Düştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın Clinton’a Açtığı Dava Düştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın Clinton’a Açtığı Dava Düştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.