Trump’ın Biden’ı kamyonet arkasında halatla bağlı şekilde gösteren paylaşımına sert tepki

Trump’ın Biden’ı kamyonet arkasında halatla bağlı şekilde gösteren paylaşımına sert tepki

ABONE OL
22:44 - 30/03/2024 22:44
Trump’ın Biden’ı kamyonet arkasında halatla bağlı şekilde gösteren paylaşımına sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olması beklenen eski Başkan Donald Trump’ın Demokrat Başkan Joe Biden’ı bir kamyonet arkasında halatla bağlanmış şekilde gösteren bir görseli sosyal medyada paylaşması tepkiye yol açtı.

Biden’ın seçim kampanyası ekibi, Trump’ın paylaştığı görüntüyü Başkan Biden’a fiziksel zarar imasında bulunulduğu gerekçesiyle kınadı.

Demokrat Başkan Biden 2024 seçimlerinde rakibi olması muhtemel Donald Trump’ı, 2021 yılında 6 Ocak Kongre saldırısıyla sonuçlanan süreçte rol oynayan bir isim olarak yansıtmış ve seçim kampanyası etkinliklerinde yaptığı konuşmalarda bu konuyu öne çıkarmıştı.

Biden’ın seçim kampanyası iletişim direktörü Michael Tyler, “Trump düzenli olarak siyasi şiddeti körüklüyor ve artık insanların onu ciddiye alma zamanı geldi. Bunu 6 Ocak’ta demokrasimizi korurken saldırıya uğrayan Kongre polis memurlarına sorun” ifadelerini kullandı.

Trump’ın kampanya sözcüsü: “Resim bir kamyonetin arkasındaydı”

Trump’ın kampanya sözcüsü Steven Cheung ise Cuma günü verdiği yanıtta, “Bu resim otobanda giden bir kamyonetin arkasındaydı. Demokratlar ve gözü dönmüş çılgınlar Başkan Trump ve ailesine karşı şiddet çağrısı yapmakla kalmayıp, adalet sistemini ona karşı bir silah olarak kullanıyor” dedi.

Donald Trump’ın kendi sosyal medya platformu Truth Social’da paylaştığı videonun altındaki bilgi notunda, görüntünün Trump’ın trafikte görev sırasında öldürülen bir polis memuru için Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katıldığı New York Long Island’da çekildiği belirtildi.

Videoda üzerinde Trump 2024 yapıştırmaları ve polise destek mesajı veren bayraklarıla süslü bir kamyonetin arkasındaki bir resimde, Biden elleri ve ayakları halatla bağlı şekilde gösteriliyor.

ABD’de başkanı korumakla yükümlü Gizli Servis ise, koruyucu istihbaratla ilgili konularda yorum yapmadıklarını belirtti.

Karşılıklı atışma hız kazandı

ABD’de Kasım ayında yapılacak 2024 başkanlık seçimlerinde karşı karşıya gelmesi beklenen Demokrat Joe Biden ve Cumhuriyetçi Donald Trump arasında karşılıklı son haftalarda atışma daha da hız kazanmış durumda.

Eski Başkan ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump Mart ayı ortasında Ohio’da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmasının bir bölümünde, ithal edilen araçlara vergi uygulanması ve Amerikan otomobil endüstrisinin yabancı ülkelerle rekabetine dair açıklamalarda bulunurken, “Eğer seçimi kaybedersem bütün ülke kan gölüne döner” demişti.

Seçim kampanyası ekibine Trump’ın ne demek istediği sorulduğunda, paylaşımda “kan gölü” ifadesinin Trump’ın Amerikan otomobil endüstrisi ve ekonomisiyle ilgili tartışmaların yaşandığı sırada kullanıldığı belirtilmişti.

Trump’ın sözlerine tepki gösteren Biden’ın seçim kampanyası sözcüsü ise, “Trump yeni bir 6 Ocak istiyor. Amerikan halkı bu Kasım’da Trump’ı seçimde yeniden yenilgiye uğratacak çünkü onun aşırıcılığını, şiddet tutkusunu ve intikama susamışlığını reddetmeye devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Donald Trump Ohio’daki konuşmasında, “Eğer bu seçimi kazanamazsak bu ülkede bir başka seçim olacağını sanmıyorum” demiş; bir kez daha 2020 seçimlerini hile karıştığı için kaybettiğini iddia etmişti.

Eski Cumhuriyetçi Başkan Trump’ın dört yıldır dile getirdiği bu iddia mahkemelerde kanıtlanamadı.

6 Ocak Kongre saldırısına katılanlar, Joe Biden’ın kazandığı 2020 seçim sonuçlarını onaylama sürecini engellemeye çalışmıştı.

VOA tarafından geçilen Trump’ın Biden’ı kamyonet arkasında halatla bağlı şekilde gösteren paylaşımına sert tepki haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump’ın Biden’ı kamyonet arkasında halatla bağlı şekilde gösteren paylaşımına sert tepki haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump’ın Biden’ı kamyonet arkasında halatla bağlı şekilde gösteren paylaşımına sert tepki haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.