Trump duruşmada hakime meydan okudu

Trump duruşmada hakime meydan okudu

ABONE OL
01:49 - 13/01/2024 01:49
Trump duruşmada hakime meydan okudu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eski Başkan Donald Trump’a New York’ta açılan dolandırıcılık davasının Perşembe günü yapılan son duruşmasında kapanış konuşmaları yapıldı. Eski Başkan Trump, aleyhine açılan davada iki oğlu Donald Trump Jr. ve Eric Trump ve sahip olduğu Trump Organizasyonu, dolandırıcılık iddiasıyla yargı süreci devam ediyor. Bugün yapılan son duruşmaya, Trump’ın avukatları Chris Kise, Alina Habba ve Cliff Robert ve New York Başsavcılığı bağlı savcılar Kevin Wallace ve Andy Amer katıldı.

New York Eyalet Başsavcısı Letitia James, 370 milyon dolar para cezası ve Trump’ın New York emlak sektöründen men edilmesini ve hiçbir iş sektöründe herhangi bir yönetime de katılamamasını istemişti.

Trump’a bugün katıldığı duruşmada kısa bir konuşma yapmasına izin verildi. Hakim Engoron, daha önce benzer bir talebi, konuşmasında kişisel saldırılardan kaçınmayı kabul etmemesi üzerine reddetmiş ve konuşma yapması konusunda bazı kısıtlamalar getirmişti.

Yapılan son duruşmada, Trump’ın avukatı Christopher Kise, hakime Trump’ın bugün konuşup konuşamayacağını sordu. Hakim Engoron, duruşmada mahkemede konuşma yasağıyla ilgili kendisine yönelik getirilen kuralları hatırlatarak, Trump’ın bu kurallara uyup uymayacağını sordu.

‘’ Bize kredi sağlayan bankalar oldukça mutluydu’’

Sorunun ardından, Trump, hakime meydan okurcasına istediği her şeyi konuşmaya başladı. Trump, organizasyonundaki mali tabloların mükemmel olduğunu belirterek, ‘’Bizi aleyhimize hiçbir tanık yok. Kredi aldığımız bankalar da olabildiğince mutluydu. Zürih’te bir yöneticiyle konuştum ve o bana, ‘Bizi dolandırmadınız’ dedi. Bu dava artık sınırların dışına çıkıyor. Bu dava siyasi bir cadı avıdır. Ellerinde hiçbir şey yok’’ dedi.

Trump, zulme uğradığını belirterek, ’’Benim masum bir adam olduğum, göreve aday olan biri tarafından zulme uğradığım ve sınırların dışına çıkıldığını düşündüğüm bir durum var karşımızda. Bu bana yönelik bir dolandırıcılıktır. Burada olup bitenler bana yönelik bir sahtekarlıktır. Çünkü göreve aday oldum. Bir daha aday olmayacağımdan emin olmak istiyorlar. Özellikle de şu anda odada bulunan ve Trump’tan nefret eden kişi” dedi.

‘’ Zulme uğradım’’

Trump, organizasyondaki tek hatanın Trump Tower tripleksinin üç katına çıkarılması olduğunu söyledi. Trump, bunun bir hata olduğunu kabul ettiğini belirterek, ‘’Çok küçük bir rakam ama düzeltilen bir hataydı. Gazetelerde okuduğum tek şey buydu. Böyle bir şey olabilir, hata olduğunu anladıklarında hemen düzelttiler. Bunların dışına çıkmayın derken, benim masum bir adam olduğum, göreve aday olan biri tarafından zulme uğradığım ve sınırların dışına çıkmanız gerektiğini düşündüğüm bir durum var karşımızda. Bu bana yönelik bir dolandırıcılıktır. Burada olup bitenle, bana yönelik bir sahtekarlıktır” dedi

Hakim Engoron, Trump’a konuyu toparlamasını ve bir dakikası kaldığını söylediğinde Trump hakime çıkışarak, “Kendi gündeminiz var. Bir dakika bile beni dinleyemezsin. Sizi anlıyorum ancak tüm bunlar bana karşı yapılmış sahtekarlıktır’’ dedi. Hakim Ergoran, Trump’ın avukatlarında Kise’ye, ‘’Lütfen müvekkilini kontrol et” dedi.

‘’Aleyhime karar çıkarsa şirketler New York’u terk eder’’

Gazetecilere değerlendirmelerde bulunan ve duruşma sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Trump, mahkemede kendisi aleyhine bir karar çıkması halinde birçok şirketin New York’u terk edeceğini öne sürdü.

New York Başsavcısı’nın açtığı bu davanın tamamen siyasi odaklı olduğunu ve kendisinin bu nedenle hedef haline getirildiğini öne süren Trump, ‘’Başsavcı tamamen kontrolden çıktı. Başsavcı James bunları tamamen siyasi amaçlarla benden nefret ettiği için yapıyor. Davadaki iddialarda yer alan bankalar bana kredi sağladıkları için oldukça memnunlar. Bu dava hiç başlamamalıydı. Adil olan herkesin düşüncesi bu yönde. Bence biz bu dava açıldığı için tazminat almalıyız’’ diye konuştu.

Hakim Arthur Engoron ay sonuna kadar nihai kararını vermeyi hedeflediğini ifade etmişti.

Duruşma öncesinin erken saatlerinde, polise hakim Engoron’un New York’un Long Island bölgesindeki evinde bomba olduğu ihbarı yapıldı. Yetkililer, yapılan inceleme sonrasında herhangi bir bombanın olmadığını ihbarın asılsız olduğunu açıkladı.

VOA tarafından geçilen Trump duruşmada hakime meydan okudu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Trump duruşmada hakime meydan okudu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Trump duruşmada hakime meydan okudu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.