Trakya`da özel çocuklardan, özel bir film

Trakya`da özel çocuklardan, özel bir film

ABONE OL
13:16 - 23/10/2020 13:16
Trakya`da özel çocuklardan, özel bir film
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Down ve Otizmli çocuklar, profesyonel oyuncularla birlikte rol aldılar. Kırklareli’nde çekilen Filimde, Almanya’dan 6 oyuncuda rol aldı.

Trakya’nın Kırklareli ilinde çekimi gerçekleştirilecek olan “Biz de Sizin Gibiyiz” farkındalık kısa filmi, down ve otizmli özel eğitimli çocukları Trakya da ilk kez profesyonel oyuncularla birlikte bu filmde buluşturuyor.

Yapımcılığını Filika Medya kurucusu Dilek Çakır’ın, yönetmenliğini Onur Öğden`in üstleneceği ve senaryosunu Sevtap Öcal Aşkının yazdığı “Biz de sizin gibiyiz” kısa filmi, kaynaştırma öğrencilerinin okula alışma sürecinde diğer çocukları bilinçlendirmek onlarında desteğiyle bu özel çocukların onlar için başarması zor olan her şeyi başarabileceklerini çocukların ve velilerin görmelerini sağlamayı hedefledi.

Filmin tanıtım toplantısı tüm oyuncuların katılımıyla Lüleburgaz Narin Et Lokantasında gerçekleşti. Film bittikten sonra gerekli izinlerin alınıp, okullarda yayınlanması amaçlanıyor. Film de rol alan bütün oyuncular gönüllü olarak rol aldılar. Film hazırlıklarında özel çocuklarımız diğer çocuk oyuncu arkadaşlarıyla provalara dahil olarak keyifli zaman geçirdiler.

Başta down sendromlu oyuncu Burhan Özdemir ve ailesine, otizmli oyuncumuz Ege Erdoğan ve ailesine desteklerinden ötürü, ana cast dan Sinan Benger, Mehmet Çepiç, Ece Pirim, Şenol İpek ve tüm oyunculara ayrı ayrı teşekkür edildi.

Almanya’daki süreci takip eden yönetici Sibel Ekicinin desteğiyle 6 oyuncu Almanya’dan katılım sağlandı. Dolayısıyla evrensel bir konu olduğu için projeyi uluslararası gerçekleştirme hedeflendi.

Filmin Bulgarca ve Almanca alt yazılı olarak bu ülkelerde gösterilmesi hedeflendi. Filmin montajı bittikten sonra pandemi süreci göz önüne alınarak Kırklareli’nde galası gerçekleşecek. Filmimize destek olan tüm kuruluşlara teşekkür plaketleri verilecek.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.