TİJAY’IN ÖLÜMÜ İHMALKARLIK MI?

TİJAY’IN ÖLÜMÜ İHMALKARLIK MI?

ABONE OL
01:07 - 15/05/2021 01:07
TİJAY’IN ÖLÜMÜ İHMALKARLIK MI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Solingen Gençlik Dairesi’nin himayesinde Marburg kentinde özel bir bakımevi’ne 7 Nisan’da gönderilen özürlü 16 yaşındaki Tijay Kılıç, boğazına giren çorap nedeniyle yaşamını yitirdi.

Çocuk bakımı üzerine hizmet veren Bârenfamilie isimli bakım evinde geçen hafta Cumartesi günü boğazına giren çorapla hastaneye kaldırılan ve yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Tijay Kılıç’ın acılı ailesi Solingen Gençlik Dairesi ve Marburg’daki Bârenfamilie Bakımevi’ni zorbalık ve ihmalkarlıkla suçladı.

GENÇLİK DAİRESİ BİZİ ZORLADI

Dersimli baba Ahmet ve anne Fadime Kılıç, 16 yaşındaki kızı Tijay’ın ölmesinde Solingen Gençlik Dairesi ve Bârenfamilie Bakımevi’ni şu şekilde suçladılar:

„Kızım Tijay doğum esnasında 8 saat gecikmeli doğdu. Beyinde oluşan zedelenmeden ötürü yutkunma ve yürüme sorunu yaşıyordu. Kısa zaman öncesine kadar kızımıza biz bakıyorduk. Sonra Solingen Gençlik Dairesi devreye girdi. 6 ay önce sorunlar başladı. 5 ay kadar kendileri Solingen’deki bir bakımevi’ne aldılar. Fakat sürekli biz yanındaydık. Sonra sonra kızımız Tijay’ı Almanya’da bizden uzak şehirdeki bakımevine göndermek istediler. Biz ailesi olarak karşı çıktık ve mahkemeden en fazla 50 km uzakta kalabilir kararını çıkardık. Buna rağmen Solingen Gençlik Dairesi’ndeki özellikle M.E.M isimli bakıcı bize adeta kan kusturdu. Ne yaptıksak başaramadık ve 7 Nisan’da kızımızı Marburg’daki bakımevi’ne gönderdi.

BÜYÜK BİR SORUMSUZLUK

Tijay’ı görmemize bile engel oldular. Geçen hafta Cumartesi günü bizi apar topar çağırdılar. Tijay’ın boğazına giren çoraptan ötürü fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Marburg’a gittiğimizde kızımız bitkisel hayattaydı. Çok büyük acı çekiyoruz. Çorap boğazına nasıl girdi? O esnada belki saatlerce kızım yalnız bırakıldı. Kızım Tijay’ın beyin ölümü gerçekleşti ve kabloları bugün çekecekler. Kızımın organlarını bağışladık. Fakat Solingen Gençlik Dairesi’nin baskıcı tutumu kızımı ölüme sürekledi. Kendi bildiklerini okudular ve bizi ciddiye almadılar. Ailece şu anda yıkılmış durumdayız. Solingen Gençlik Dairesi’nin zorbalığı ve Bârenfamilie Bakımevi’nin ihmalkarlığı kızım Tijay’ın ölümüne neden oldu.“

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.