Teslim Olan Bannon Hakkında Altı Suçlama

Teslim Olan Bannon Hakkında Altı Suçlama

ABONE OL
21:12 - 08/09/2022 21:12
Teslim Olan Bannon Hakkında Altı Suçlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

New York eyaleti, Donald Trump’ın eski baş stratejisti ve danışmanı Steve Bannon hakkında, Trump’ın ABD-Meksika sınırına duvar inşa edilmesi girişimleriyle bağlantılı toplam altı cezai suçlamada bulundu.

Bugün açıklanan iddianamede Bannon hakkında kara para aklamadan iki, komplo kurmaktan üç, dolandırıcılıktan da bir suçlama yer aldı.

Bannon, bugün New York’ta yetkililere teslim olmuştu.

Suçlamaların Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg ve New York Eyalet Başsavcısı Letitia James tarafından açıklanması bekleniyor.

68 yaşındaki Steve Bannon ve beraberinde üç kişi, 2020 yılı Ağustos ayında federal savcılar tarafından “Duvar İnşa Ediyoruz” olarak bilinen 25 milyon dolarlık bağış kampanyası çerçevesinde bağışçıları dolandırmakla suçlanmıştı.

Bannon, bu suçlamayı ve 1 milyon dolara yakın bir tutarı kendi kişisel harcamaları için kullandığına ilişkin bir başka suçlamayı reddetmişti.

Eski Başkan Donald Trump’ın 2021 yılı Ocak ayında, başkanlık döneminin sona ermesine birkaç saat kala Bannon hakkında af çıkarması üzerine bu suçlamalar düşmüştü.

Ancak sadece federal suçlamaları kapsayan başkanlık affı kararnameleri, eyalet savcılıkları tarafından yapılan suçlamalara uygulanmıyor.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg’in ofisinin önünde konuşan Bannon, “Bu bir ironi. Bu kentin belediye başkanının sınırda bir heyetinin bulunduğu gün, bu kişileri sınırda durdurmaya çalışanları yargılıyorlar” dedi.

Bannon’un Manhattan’da bugün yerel saatle 14.15’te New York eyaletinin yönelttiği suçlamaların okunacağı New York ceza mahkemesine çıkması bekleniyor.

Bannon, 6 Ocak 2021’de ABD Kongresi’ne yapılan baskını soruşturan Temsilciler Meclisi Özel Komisyonu’nun ifade vermesi için kendisine gönderdiği celbe yanıt vermemesi üzerine, yaklaşık iki ay önce Kongre’ye itaatsizlikle suçlanmıştı.

New York eyaletinin Bannon hakkında yürüttüğü soruşturma, Alvin Bragg’in selefi Cyrus Vance döneminde başlamıştı.

Manhattan Bölge Savcısı Bragg, aynı zamanda, eski Başkan Trump’ın şirketler grubu Trump Organization ve 2021 Temmuz ayında vergi ihlalleriyle suçlanan şirketin eski CFO’su Allen Weisselberg hakkında yürütülen soruşturmaları da Cyrus Vance’ten devralmıştı.

Weisselberg, Ağustos ayında, kendisine yöneltilen çeşitli vergi yasası ihlalleri suçlamalarını kabul etmişti. Trump Organization’la ilgili davanın ise Ekim ayında başlaması bekleniyor.

Bannon, federal ve eyalet mahkemelerinde suçlanan ilk eski Trump müttefiki değil.

2019 yılı Mart ayında dönemin Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance, Trump’ın eski kampanya yöneticisi Paul Manafort’a dolandırıcılık suçlaması yöneltmişti. Manafort federal mahkemede hüküm giymiş ve 7 buçuk yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak New York’ta bir yargıç, bir kişinin aynı suç için ikinci kez yargılanamayacağı esasını temel alarak, Manafort hakkındaki suçlamaları dokuz ay sonra düşürmüştü.

Trump, 2020 yılı Aralık ayında Manafort hakkında af çıkarmıştı.

Bannon daha önce federal suçlamalardan yargılanmadığı için Manafort açısından geçerli olan ilke, Bannon’a uygulanmayacak.

ABD-Meksika sınırına duvar inşa edilmesine katkı için başlatılan bağış kampanyasının lideri Brian Kolfage, Nisan ayında, dolandırıcılık ve vergi yasaları ihlali suçlamalarını kabul etmişti. Kolfage, halen alacağı cezayı bekliyor.

Bannon, Trump’ın mevcut göçmenlik uygulamalarına şiddetli muhalefeti de içeren ve “Önce Amerika” olarak adlandırdığı sağcı popülist politikasının önde gelen savunucularındandı.

Çok dinlenen “War Room” (Savaş Odası) adlı podcast’in yapımcısı olan Bannon, programında sık sık Trump’ın 2020 seçimlerini Joe Biden’a kaybettiği gerçeğini inkar eden konuklara yer veriyor.

VOA tarafından geçilen Teslim Olan Bannon Hakkında Altı Suçlama haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Teslim Olan Bannon Hakkında Altı Suçlama haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Teslim Olan Bannon Hakkında Altı Suçlama haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.