Tesla Otopilot sisteminin onarımı için Amerika’da satılan araçların neredeyse tamamını geri çağırıyor

Tesla Otopilot sisteminin onarımı için Amerika’da satılan araçların neredeyse tamamını geri çağırıyor

ABONE OL
21:43 - 13/12/2023 21:43
Tesla Otopilot sisteminin onarımı için Amerika’da satılan araçların neredeyse tamamını geri çağırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Elektrikli araç sektörünün öncüsü Tesla, 2 milyondan fazla aracı, Otopilot sisteminin devrede olduğu sırada sürücü dikkatinin dağılmasını engelleyen sistemin onarımı için Amerika’da sattığı araçların neredeyse tümünü geri çağırıyor. Geri çağrılan araç sayısı, Tesla’nın Amerika’da sattığı araçların neredeyse tamamı anlamına geliyor.

ABD Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği Dairesi’nin (NHTSA) Çarşamba günü yayınladığı belgelere göre Tesla, Otopilot sistemindeki sorunların giderilmesi için yazılım güncellemesi yükleyecek.

Tesla’nın araçları geri çağırma kararı, NHTSA’in, kısmi otomasyonlu sürüş sistemi Otopilot’un devrede olduğu sırada meydana gelen bir dizi kaza sonrasında açtığı ve iki yıl süren soruşturmasını izliyor. Kazaların bazıları ölüme neden olmuştu.

NHTSA, soruşturmasının, Otopilot’un sürücülerin dikkatini yola vermesini sağlama metodunun yetersiz olduğunu ve sistemin öngörülebilir şekilde suistimal edilmesine yol açabileceğini ortaya çıkardığını kaydediyor.

Tesla’nın geri çağırma kararı; 5 Ekim 2012 – 7 Aralık 2023 tarihleri arasında imal edilen Y, S, 3 ve X modellerini kapsıyor.

Belgelere göre yazılım güncellemesi, ilave kontrolleri ve “sürücülerin devamlı sürüş sorumluluğuna bağlı kalmasını sağlayacak uyarıları” içeriyor.

Belgeler ayrıca güncellemenin Salı günü, geri çağırmayı kapsayan araçlara gönderileceğini, geri kalan araçlara yapılacak güncellemeninse ileri bir tarihte yapılacağını kaydediyor.

Otopilot güvenliğini savunanlar, uzun yıllardır, sürücülerin ellerinin direksiyon üzerinde olup olmadığını tespit eden sürücü gözetim sistemine daha güçlü denetimler yapılması çağrısında bulunuyordu. Sürücülerin odaklanmasını sağlamak için kameraların kullanılması gerektiği de vurgulanıyordu. Benzer sistemlere sahip otomobiller imal eden diğer firmalar, kamera sistemlerini kullanıyor.

Sürücü yardımı alan bir sistem olan Otopilot, aracın otomatik olarak hızlanmasını ve fren yapmasını sağlamasına rağmen adının aksine, otomatik sürüş olanağı sağlamıyor. Bağımsız testler, Otopilot’u yanıltmanın kolay olduğunu, hatta sürücülerin sarhoşken ya da hatta arka koltuklarda otururken yakalandıklarını ortaya koymuştu.

VOA tarafından geçilen Tesla Otopilot sisteminin onarımı için Amerika’da satılan araçların neredeyse tamamını geri çağırıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tesla Otopilot sisteminin onarımı için Amerika’da satılan araçların neredeyse tamamını geri çağırıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tesla Otopilot sisteminin onarımı için Amerika’da satılan araçların neredeyse tamamını geri çağırıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.