Teksas’ta 4 yıl önce 23 kişiyi öldüren saldırgana 90 ayrı müebbet hapis cezası

Teksas’ta 4 yıl önce 23 kişiyi öldüren saldırgana 90 ayrı müebbet hapis cezası

ABONE OL
11:44 - 08/07/2023 11:44
Teksas’ta 4 yıl önce 23 kişiyi öldüren saldırgana 90 ayrı müebbet hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

2019 yılında Teksas eyaletindeki bir Walmart mağazasında özellikle Latin kökenli müşterileri hedef alarak 23 kişiyi öldüren, 22 kişiyi de yaralayan silahlı saldırgan, bugün 90 ayrı müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

El Paso kentinde ABD Bölge Yargıcı David Guaderrama tarafından verilen ceza, 24 yaşındaki Patrick Crusius’ın federal idam cezasından kaçınabilmek için, suçunu ve 90 ayrı müebbet hapis cezasını kabul etmesi üzerine Şubat ayında iddia makamıyla vardığı anlaşmaya uygun olarak tayin edildi.

Ancak saldırgan federal cezaların dışında, dışında Teksas eyaletinde de suçlamalarla karşı karşıya olduğu için ölüm cezasına çarptırılması olasılığı halen gündemde.

Crusius bugün mahkemede konuşmadı. Yerel gazete Texas Tribune’a göre avukatı Joe Spencer, yaptığı açıklamada, muzdarip olduğu akıl hastalığının müvekkilini silahlı saldırıyı düzenlemeye ittiğini söyledi.

Ancak savcılar bu iddiayı reddetti ve Crusius’un katliama giriştiğinde ne yaptığının farkında olduğunu kaydetti.

Kurbanların yakınlarından açıklamalar

Federal mahkemede iki gün süren ve duygusal anlara sahne olan duruşmada saldırıda yaralanan 22 kişinin bazıları ve hayatını kaybeden 23 kişinin yakınları, saldırganın karşısına geçerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Saldırı sırasında 12 yaşında olan ve futbol antrenörünün öldürüldüğüne, babasınınsa yaralandığına tanıklık eden Genesis Davila, saldırgana, “Ölmeni istiyorum” dedi.

Davila, Çarşamba günkü duruşmada saldırgana, “Senden o kadar çok nefret ediyorum ki. Cehennemde senin için özel bir köşe var” ifadelerini kullandı.

Dallas Morning News gazetesine göre saldırıda babası Alexander Hoffman’ı kaybeden Thomas Hoffman ise saldırganı “uğursuz parazit” olarak tanımladı ve “Silahın olmadan sen bir hiçsin” dedi.

Savcılar, saldırganın 3 Ağustos 2019’daki saldırıyı öncesinde Dallas’ın banliyölerinden Meksika sınırındaki El Paso kentine gitmek için 1000 kilometre yol katettiğini ve saldırıda taarruz tipi AK-27 tüfeğinin Romanya yapımı versiyonuyla çukur uçlu mermi kullandığını aktardı.

Saldırgan, saldırıdan hemen önce internette yayınladığı manifestosunda, “Bu saldırı Teksas eyaletindeki Hispanik istilasına bir yanıttır. Bu saldırıya sebep olanlar onlardır, ben değilim. Ben sadece ülkemi bu istilanın getirdiği kültüren ve etnik değişimden korumaya çalışıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

VOA tarafından geçilen Teksas’ta 4 yıl önce 23 kişiyi öldüren saldırgana 90 ayrı müebbet hapis cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Teksas’ta 4 yıl önce 23 kişiyi öldüren saldırgana 90 ayrı müebbet hapis cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Teksas’ta 4 yıl önce 23 kişiyi öldüren saldırgana 90 ayrı müebbet hapis cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.