“Tek Ses Olmaya Devam Edeceğiz”

“Tek Ses Olmaya Devam Edeceğiz”

ABONE OL
13:08 - 30/03/2022 13:08
“Tek Ses Olmaya Devam Edeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya ve Çin, Ukrayna işgalinin ardından Batı’nın Moskova’ya uyguladığı yaptırımları kınayarak, küresel konularda “tek ses olmaya” devam edeceklerini bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan’la ilgili iki günlük toplantıların yapıldığı Çin’in doğu eyaleti Anhui’de biraraya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Bakanlar Ukrayna çevresindeki durum hakkında kapsamlı görüş alışverişinde bulundular. Rusya Dışişleri Bakanı, Çin Dışişleri Bakanı’nı, özel askeri operasyonun ilerleyişi ve Kiev rejimiyle yürütülen müzakere sürecinin dinamikleriyle ilgili bilgilendirdi” denildi.

Açıklamada, “ABD ve yandaşlarının zarar vermeyi amaçlayan, yasadışı tek taraflı yaptırımlarını tarafların not ettikleri” kaydedildi.

“Tek ses olmaya devam edeceğiz”

Bakanlık ayrıca, iki bakanın ülkelerinin stratejik ortaklığı güçlendirmeye ve küresel konularda “tek ses olmaya” devam edeceklerini bildirdi. Açıklamada, “Dış politika koordinasyonunu daha da güçlendirmek ve ikili ile çeşitli çok taraflı formatlarda işbirliğini genişletmek konusunda mutabık kalındı” ifadeleri kullanıldı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang de, ülkesi ile Rusya arasındaki ilişkilerin “çalkantılı uluslararası bir testten geçtiğini” ve ilişkileri geliştirme konusunda artan bir isteklilik olduğunu söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Pekin’de düzenlediği basın toplantısında, “Çin-Rusya işbirliğinde sınır yok, barışı sağlama, güvenliği koruma ve hegemonyaya karşı çıkma çabalarımızda sınır yok” dedi.

Lavrov önceki gün, Rusya-Çin ilişkilerinin “en güçlü seviyesinde” olduğunu söylemişti.

Çin, Taleban temsilcileri, Pakistan, İran, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın katıldığı Afganistan toplantısına ev sahipliği yapıyor.

VOA tarafından geçilen “Tek Ses Olmaya Devam Edeceğiz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Tek Ses Olmaya Devam Edeceğiz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Tek Ses Olmaya Devam Edeceğiz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.