“Tedbirler Alınsın ve İşyerlerimiz Açılsın”

“Tedbirler Alınsın ve İşyerlerimiz Açılsın”

ABONE OL
21:43 - 25/01/2021 21:43
“Tedbirler Alınsın ve İşyerlerimiz Açılsın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İstanbul, Samsun, Ankara, Bursa ve Antalya’daki kafe-bar ve turizm sektörü çalışanları, “tedbirler alınsın, işyerleri açılsın” talebiyle basın açıklaması yaptılar.

Ankara Ulus Meydanı’nda toplanan Kafe ve Bar Çalışanları Dayanışması, toplam 140 gündür işyerlerinin kapalı olduğunu, geçen süre içinde esnafa ve çalışanlara yönelik iyileştirici bir planlamanın yapılmadığını dile getirdi.

Kafe ve Bar Çalışanları Dayanışması adına açıklamayı yapan Dilan Mollaahmetoğlu, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 73 bin kahvehane, 43 bin lokanta, 22 bin çay bahçesi, 16 bin meyhane, 14 bin kafe, 5 bin bar, 4 bin oyun salonu, 4 bin aperatif büfe olmak üzere 180 bin işyeri kapalı. Bu işletmelerin her birinde 5 kişi çalışsa bir milyona yakın insan yokluğa mahkum” dedi.

“Kongreler yapılabiliyorsa işletmeler de açılabilir” diyen grup sözcüsü Dilan Mollaahmetoğlu, “Restoran, kafe ve barlar 20 Kasım’dan beri yalnızca paket servisle ayakta kalmaya çalışıyor, çoğu işletme kepenk indirdi. HES koduyla binilen otobüsler tıklım tıklım iken işletmeler neden kapalı?” sorusunu yetkililere yöneltti. Mollaahmetoğlu, “Bir an önce işimize dönmek istiyoruz. Çalıştığımız yerde tüm önlemler alınsın, işletmeler açılsın, yasaklar kalksın” diyerek esnafın ve çalışanların içinde bulunduğu durumu açıkladı.

VOA tarafından geçilen “Tedbirler Alınsın ve İşyerlerimiz Açılsın” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Tedbirler Alınsın ve İşyerlerimiz Açılsın” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Tedbirler Alınsın ve İşyerlerimiz Açılsın” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.