TBMM’deki dört partiden ortak bildiri

TBMM’deki dört partiden ortak bildiri

ABONE OL
16:08 - 24/12/2023 16:08
TBMM’deki dört partiden ortak bildiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Irak’taki gelişmeler sonrası Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerden açıklamalar gelirken AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ortak bildiri yayınladı. CHP Meclis’te kapalı oturum talebiyle askerin bölgedeki güvenliğini konuşma çağrısı yaptı.

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi Grupları imzasıyla bir bildiri yayımlandı:

“Bölücü terör örgütü PKK tarafından iki gündür gerçekleştirilen hain terör saldırıları neticesinde 12 vatan evladımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Milletimizin bașı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda șehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza acil șifa diliyoruz. Bizler Türkiye Büyük Millet Meclisinde așağıda imzası bulunan siyasi parti grupları olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör ve șiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre asla boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle tavizsiz bir șekilde mücadele edecek güç ve kudrete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz.”

CHP’den TSK’nın bölgedeki koşullarına ilişkin bilgi talebi ve Meclis’te kapalı oturum çağrısı

CHP Grup Başkanlığı da bir bildiri yayınlayarak, “Ülkemiz 22-23 Aralık 2023 geceleri gelen kara haberlerle sarsılmıştır. 12 vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırılar terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir” dedi.

Terörün lanetlendiği bildiride, operasyon koşullarına dair acil bilgilendirme talep edildi: “Askerlerimizin can güvenliği ve yaralılarımızın sağlık durumu en başta gelen endişe kaynağımızdır. İki gece üst üste aynı bölgede 12 şehit verilmesi yanında, halen bölgede bulunan Mehmetçiklerimizin güvenliğinin tam olarak sağlandığına ilişkin sağlıklı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmaması, Milletimizin acısını ve üzüntüsünü daha da artırmaktadır.”

Ortak açıklama ancak ortak enformasyon sonrası olabilir diyen CHP açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “TBMM’nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı’nın Gazi Meclis’e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Ancak bu oturum sonrasında bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alan siyasi parti gruplarının ortak bir metin çalışması yapabileceğini düşünüyoruz. Hain saldırıların neden engellenemediğinin ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.”

CHP açıklamasında, “Ulusal Yas ilan edilmesi” talep edildi.

DEM Parti: “Sorumlu Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar edenlerdir”

DEM Parti Basın Bürosu’ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada, “Kürt sorununun çözümsüzlüğünün çatışmalara, can kayıplarına ve krizlere sebep olduğu” vurgulanan açıklamada, “Ölümü, çatışmaları, savaşı savunanlara karşı partimizin siyaseti yaşam siyasetidir. Bugün yaşanan can kayıplarının sorumlusu Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden, sorunları askeri yollarla çözmeye çalışanlardır. Bu ülkedeki tek bir canımızın yitirilmemesi için mücadele yürütüyoruz. Herkesi de şiddet dilinden vazgeçerek barışı savunmaya, yürütülen bu haksız savaşa karşı durmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklamda ayrıca DEM Eş Genel BaşkanıTuncer Bakırhan’ın ifadelerine de yer verildi.

Bakırhan, “Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim’de ne Türkiye’de huzur, umut, demokrasi olur. Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin. Kürtlerin, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı anayasal güvence altına alınsın” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen TBMM’deki dört partiden ortak bildiri haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. TBMM’deki dört partiden ortak bildiri haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan TBMM’deki dört partiden ortak bildiri haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.