TBMM Komisyonu Burdur’ Gölü’nü inceledi

TBMM Komisyonu Burdur’ Gölü’nü inceledi

ABONE OL
13:14 - 15/07/2021 13:14
TBMM Komisyonu Burdur’ Gölü’nü inceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu, Burdur Gölü’nün kurtarılması çalışmaları başlatacak.

Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi, kuraklıkla mücadele ve su kaynaklarının verimli kullanılması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulun TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkan ve üyeleri Burdur Gölü’nde incelemelerde bulundu.

İl özel İdare Müdürlüğü toplantı salonunda TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Başkanı eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve komisyon üyelerine, Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Burdur Gölü’nün son durumu konusunda bilgi verildi. DSİ Bölge Müdürlüğü uzmanları da sunum yaptı.

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu Araştırma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, küresel iklimin önemli bir etkisi olduğunu belirterek, ‘’Neticede kuraklık var. Biz bunlara karşı gerekli tedbirleri almazsak gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakamayız. Gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakmak için sulak alanlar, ormanlar ile güzellikleriyle bu çalışmaların yapılması lazım’’ dedi.

Burdur Gölü’nün kurtarılması için büyük bir seferberlik başlatıldığını anımsatan Prof. Dr. Eroğlu, şunları kaydetti.

‘’Burada büyük bir seferberlik yaptık. Burdur’daki gölet sularının tamamına yakınını kapalı sisteme çevirdik. Böylece önemli miktarda su tasarrufu sağladık. Bu sene kurak geçti. Pek çok yerde dereler kurudu. Bunun da etkisi var ama tabi ki burada en önemli husus, başka yerden kaynak suyu getirebilir miyiz? O konunun araştırması yapılıyor. Burada buharlaşmayı mutlaka azaltmamız lazım. En büyük kayıp buharlaşmadır. Burdur Gölü Türkiye’nin en güzel göllerinden birisi. Burdur’u seviyoruz. Burdur Gölü’ne çok büyük önem vereceğiz. Burdur Gölü’nün kurtarılması için gerekli bütün tedbirleri uygulayacağız.’’

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de, iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle Teke yöresi olarak bilinen Burdur’da geçmişte küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin ilk sırada yer aldığını anımsatarak, ‘’Günümüzde bölgemizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği öncelikli hale geldi. Burdur ve yöresinde yeniden küçükbaş hayvan yetiştiriciliği özendirilmeli. Ürün deseni yeniden planlanmalı ve bunun için teşvikler getirilmeli. Belediye olarak Tam Arıtma Tesisi projemizi uygulamaya başladığımızda Burdur Gölü’nün kirletilmesini de önlemiş olacağız’’ dedi.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.