Tatilcileri 17 milyon lira dolandırdılar

Tatilcileri 17 milyon lira dolandırdılar

ABONE OL
23:42 - 26/09/2020 23:42
Tatilcileri 17 milyon lira dolandırdılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Turizm bölgesi Antalya ve Muğla’da lüks otellerin internet sitelerini kopyalayarak Google internet sitesinde reklam yaparak yurtdışı ve yurtiçi tatil yapmak isteyenleri 17 milyon liradan fazla dolandıran suç örgütünün iki üyesi havaalanından yurtdışına kaçarken yakalandı. Gözaltına alınan 16 kişiden 14’ü tutuklandı.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Antalya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile  Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince ‘’ Örgütlü olarak Nitelikli Dolandırıcılık Suçunu Bilişim Sistemleri Kullanılarak İşlemek’’ suçunun önlenmesine yönelik projeli faaliyete başlanıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda örgüt üyelerinin, turizmin yoğun olduğu Antalya ve Muğla’da lüks otellerin internet sitelerini kopyalayarak Google internet sitesinde reklam olarak yayınladıkları, yurt içi ve yurt dışı tatil yapmak isteyen şahısların kopya sitelerine erişmeleri sonucu konaklama bedellerini suç örgütü üyeleri tarafından açılmış 10 paravan şirketin hesabına yatırdıkları belirlendi.

Paranın izini kaybettirmek amacıyla şirketler arasında dolaşım sağlayarak, yurt içinde bulunan örgüt üyelerinin arasında paranın bir bölümü paylaşıldıktan sonra kalan tutarın yurtdışında bulunan örgüt liderinin hesaplarına aktarıldığı ortaya çıktı.

Jandarma ekiplerinin incelemesinde dolandırıcıların tatilcilerden 16 milyon 341 bin TL, 55 bin 276 Euro ve 70 27bin dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Jandarma ekiplerinin soruşturmasında 20 şüpheli tespit edilirken teknik ve fiziki takip neticesinde E.G ve A.U isimli 2 şüpheli yurtdışına kaçmak isterken havaalanında yakalandı.

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla suç örgütü üyelerin yakalanması ve delillerin toplanması amacı ile 22.09.2020 tarihinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, İstanbul, Eskişehir, Samsun Muğla Manisa Malatya ve Ankara’da 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda suçta kullanılan 26 cep telefonu, 7 adet taşınabilir bilgisayar, 5 adet hard disk, 9 adet hafıza kartı, 7 adet flaş bellek, çok sayıda çeşitli bankalara ait hesap cüzdanları, paravan şirketlere ait kaşeler ile birlikte suçtan elde edilen 28.00 TL ve 2 bin 905 Euro’ya el konuldu.

Operasyon sonucunda yakalanan ve gözaltına alınan 16 şüpheliden 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kemer Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, ‘’Soruşturmaya çok yönlü devam edilmekte olup ülkemiz genelinde tatil amaçlı turizm bölgelerine gitmek isteyen vatandaşlarımızın güvenli olarak tatillerini geçirebilmeleri için bu ve buna benzer suç odakları ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir’’ denildi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.