“Tanker kaçırma girişiminin arkasında Husiler değil Somalili korsanlar var”

“Tanker kaçırma girişiminin arkasında Husiler değil Somalili korsanlar var”

ABONE OL
22:49 - 27/11/2023 22:49
“Tanker kaçırma girişiminin arkasında Husiler değil Somalili korsanlar var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, dün Aden Körfezi’nde bir ticari geminin kaçırılması girişiminin arkasında Yemenli Husiler’in değil, silahlı Somalili korsanların olduğu kaydedildi. Yemen’de Husiler’in kontrolündeki bölgeden geminin olduğu istikamete füze fırlatılmıştı.

“Durumu değerlendirmeyi sürdürüyoruz ancak ilk göstergeler, bu beş kişinin Somalili olduğunu ortaya koyuyor” diyen Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, “Bu açık bir korsanlık olayıdır” şeklinde konuştu.

Dün kimyasal madde yüklü Central Park adlı geminin yaptığı acil yardım çağrısına ABD Donanması’na ait bir savaş gemisi yanıt vermişti. ABD ordusu, saldırıyı düzenleyenlerin ABD savaş gemisi Mason’a alındığını, Central Park ve mürettebatının güvende olduğunu bildirmişti.

Birinci ve dördüncü kaptanları Türk olan Central Park adlı gemi, merkezi Londra’da bulunan ve İsrailli Ofer ailesinin sahibi olduğu uluslararası armatörlük firması Zodiac Denizcilik tarafından işletiliyor.

Tuğgeneral Ryder, saldırganların kaçmaya çalıştığı sırada Amerikan donanma personelinin uyarı ateşi açtığını, olayda yaralanan olmadığını bildirdi.

Ryder ayrıca bölgede üç Çin savaş gemisinin olduğunu ancak bu gemilerin acil yardım çağrısına yanıt vermediğini de sözlerine ekledi. Washington’daki Çin Büyükelçiliği, Tuğgeneral Ryder’ın bu açıklamasına yanıt vermedi.

ABD ordusu, daha sonra ABD savaş gemisi Mason ve yük gemisi Central Park’ın bulunduğu istikamete Husiler’in bulunduğu bölgeden iki balistik füzenin fırlatıldığını, füzelerin gemilerin 10 deniz mili uzağına düştüğünü bildirdi.

Ryder, “Füzelerin kimi hedef aldığını anlamadık” şeklinde konuştu.

VOA tarafından geçilen “Tanker kaçırma girişiminin arkasında Husiler değil Somalili korsanlar var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Tanker kaçırma girişiminin arkasında Husiler değil Somalili korsanlar var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Tanker kaçırma girişiminin arkasında Husiler değil Somalili korsanlar var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.