“Taleban’ın İdam ve İnsan Hakları İhlallerine Dikkat”

“Taleban’ın İdam ve İnsan Hakları İhlallerine Dikkat”

ABONE OL
16:34 - 24/08/2021 16:34
“Taleban’ın İdam ve İnsan Hakları İhlallerine Dikkat”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Afganistan’da Taleban’ın insan haklarına aykırı uygulamalarda bulunduğu ve idam cezası infaz ettiğine dair haberler aldıklarını söyledi. Bachelet, ellerine ulaşan bilgilerin güvenilir kaynaklardan geldiğine dikkat çekti.

İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Cenevre’de düzenlenen forumda konuştu. Bachelet, Taleban’ın Afganistan’ın birçok bölgesinde idam cezaları infaz ettiği, kadınlara yönelik kısıtlamalar getirdiği ve protestolara engel olduklarının tespit edildiğini söyledi.

Bachelet, Taleban’ın özellikle kadınlara yönelik tutumlarının kırmızı çizgi olması gerektiğini söyledi.

İnsan Hakları Yüksek Komiseri, “Afganistan’da kadınlar, gazeteciler ve geçtiğimiz yıllarda örgütlenen sivil toplum kuruluşlarının liderleri için ciddi korkular söz konusu. Bununla birlikte ülkede yaşayan azınlık gruplar da şiddet ve baskı riski altındalar. Son aylarda Taleban’ın ülkede saldırılar ve idamlar yaptığına dair haberler var” dedi.

Birleşmiş Milletler bağımsız uzmanları da yaptıkları ortak açıklamada, Afganistan’da Taleban’ın ev ev dolaşarak aramalar yapması nedeniyle çok sayıda insanın korku içerisinde saklanmaya çalıştıklarını belirtti.

İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı Pakistan’ın çağrısıyla yapılan forumun ardından Afganistan’daki insan hakları ihlallerine ilişkin taslak bir kararın kaleme alınarak yapılanların kayda geçirilmesi hedefleniyor.

VOA tarafından geçilen “Taleban’ın İdam ve İnsan Hakları İhlallerine Dikkat” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Taleban’ın İdam ve İnsan Hakları İhlallerine Dikkat” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Taleban’ın İdam ve İnsan Hakları İhlallerine Dikkat” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.