Taleban’dan Uluslararası Havayollarına Çağrı

Taleban’dan Uluslararası Havayollarına Çağrı

ABONE OL
23:57 - 27/09/2021 23:57
Taleban’dan Uluslararası Havayollarına Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’da Taleban yönetimi uluslararası havayolu şirketlerine Kabil havalimanına uçuşlarına başlama çağrısı yaptı. Taleban yönetimi, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın tamamen işler hale getirildiğini iddia etti.

Taleban’ın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olarak atadığı Abdül Kahar Belki, yaptığı açıklamada, “Kabil Uluslararası Havalimanı’ndaki tüm problemler çözüldü ve havalimanı iç ve dış hat uçuşları için tamamen çalışır hale geldi. Bu noktada tüm havayolu şirketlerine işbirliği garantisi veriyoruz” dedi.

Sözcü, uçuşların başlamasına ilişkin beklentilerini Afgan kadın, çocuk, hasta ve işadamlarının Afganistan’dan bir an önce uçuşların başlamasını beklediklerini söyleyerek dile getirdi. Belki, seyahat sıkıntılarının sona ermesi için havayollarının uçuşlara başlamasını istedi.

Henüz uluslararası havayolu şirketlerinden Taleban’ın bu açıklamasına yönelik bir yanıt ya da tepki gelmedi.

Amerika’nın Sesi’ne bilgi veren Pakistan Uluslararası Havayolları PIA yetkilileri, Taleban’ın açıklamasına rağmen halen daha çözülmesi gereken sorunlar olduğunu ve özellikle uçuşlarla ilgili sigorta bedellerinin çok yüksek olduğunu dile getirdi. Ancak buna karşın PIA’nın İslamabad ve Kabil arasında uçuşları başlatmaya hazır olduğu ifade edildi.

VOA tarafından geçilen Taleban’dan Uluslararası Havayollarına Çağrı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban’dan Uluslararası Havayollarına Çağrı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban’dan Uluslararası Havayollarına Çağrı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.