Taleban Molla Baradar’ın Öldürüldüğü İddiasını Yalanladı

Taleban Molla Baradar’ın Öldürüldüğü İddiasını Yalanladı

ABONE OL
15:53 - 14/09/2021 15:53
Taleban Molla Baradar’ın Öldürüldüğü İddiasını Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Taleban, açıklanan geçici hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine gelen Molla Baradar’ın öldüğü iddialarını yalanladı. Baradar’ın bir silahlı çatışmada öldürüldüğü iddia ediliyordu.

Taleban Sözcüsü Süheyl Şahin, konuyla ilgili açıklamasında, Molla Baradar’ın öldüğü iddialarını yalanladı ve Baradar’ın bu iddianın yalan olduğunu söylediği bir ses kaydı yayınladığını söyledi.

Taleban ayrıca Baradar’ın Kandahar şehrinde bir toplantıda çekilmiş görüntülerini de yayınladı. Ancak bu görüntülerin yeni olup-olmadığı konusunda şüpheler bulunuyor.

Ülkede bir süredir gündeme gelen iddialarda, Baradar’ın Hakkani örgütü lideri Seraceddin Hakkani’yle tartıştığı, Baradar ve yanındakilerle Hakkani’nin de bulunduğu grup arasında silahlı çatışma çıktığı belirtiliyor.

Baradar’ın Pazar günü başkent Kabil’de Katar Dışişleri Bakanı’nı ağırlayan heyette de yer almaması, söylentilerin daha da artmasına neden oldu.

VOA tarafından geçilen Taleban Molla Baradar’ın Öldürüldüğü İddiasını Yalanladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban Molla Baradar’ın Öldürüldüğü İddiasını Yalanladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban Molla Baradar’ın Öldürüldüğü İddiasını Yalanladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.