Taleban Kabil’de BM Heyetiyle Görüştü

Taleban Kabil’de BM Heyetiyle Görüştü

ABONE OL
21:30 - 06/09/2021 21:30
Taleban Kabil’de BM Heyetiyle Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Taleban Sözcüsü Suheyl Şahin, üst düzey Taleban heyetinin Kabil’de Pazar günü Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileriyle biraraya geldiklerini açıkladı. Görüşmeye katılan BM heyeti, Afganistan’a yönelik insani yardım konusunu görüştü.

Açıklamaya göre Taleban siyasi ofisi yöneticisi Molla Baradar, BM Genel Sekreteri İnsani ve Acil Yardımlar Koordinatörü Martin Griffiths’le biraraya geldi. Toplantıda, Afganistan’da yaşanan savaş, bölgedeki kuraklık ve ekonomik koşullar nedeniyle ortaya çıkan insani kriz masaya yatırıldı.

Taleban Sözcüsü Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “BM heyeti, bağışçı ülkelerin yapılacak olan toplantısında Afganistan’a daha fazla yardım çağrısında bulunacaklarını söyleyerek Afgan halkına yardımların süreceği sözünü verdi” ifadelerini kullandı.

Şahin ayrıca Taleban’ın da BM yetkililerine işbirliği ve gerekli imkanların sağlanması konusunda söz verdiğini de belirtti.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Afganistan, Taleban’ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte kesilen milyarlarca dolarlık yardımların ardından ciddi bir krize girmiş durumda.

Birleşmiş Milletler’in, Genel Sekreter Antonio Guterres’in çağrısıyla 13 Eylül’de Cenevre’de bir insani yardım konferansı düzenlemesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Taleban Kabil’de BM Heyetiyle Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Taleban Kabil’de BM Heyetiyle Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Taleban Kabil’de BM Heyetiyle Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.