Tahıl Sevkiyatı Hız Kesmiyor

Tahıl Sevkiyatı Hız Kesmiyor

ABONE OL
00:36 - 14/08/2022 00:36
Tahıl Sevkiyatı Hız Kesmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan yeni sevkiyatlarla ilgili bilgi paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Tahıl sevkiyatı kapsamında; Barbados bandralı ve 12 bin ton mısır taşıyan FULMAR S isimli gemi Çernomorsk’tan İskenderun’a, 3 bin ton ayçiçek tohumu taşıyan Marşal Adaları bandralı THOE isimli gemi de Çernomorsk’tan Tekirdağ’a gitmek üzere hareket etti. Ayrıca tahıl almak üzere bugün bir gemi de Ukrayna’ya hareket edecek” denildi.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı da tahıl sevkiyatının başladığı günden bu yana, toplam 16 geminin Ukrayna limanlarından ayrıldığını, 450 bin ton tahılın da gemilerle sevk edildiğini açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski de yaptığı açıklamada, şu ana kadar Ukrayna’nın karayoluyla yaptığı kadar sevkiyatın deniz yoluyla yapıldığını belirtti.

Ukrayna, deniz yoluyla tahıl sevkiyatını yakın zamanda aylık 3 milyon tona çıkarmayı hedefliyor.

VOA tarafından geçilen Tahıl Sevkiyatı Hız Kesmiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Tahıl Sevkiyatı Hız Kesmiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Tahıl Sevkiyatı Hız Kesmiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.