Suudi Arabistan’ın Türk mallarına uyguladığı ambargo artık resmiyet kazandı

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına uyguladığı ambargo artık resmiyet kazandı

ABONE OL
13:03 - 28/11/2020 13:03
Suudi Arabistan’ın Türk mallarına uyguladığı ambargo artık resmiyet kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Suudi Arabistan ile her anlamda ilişkilerimiz dip yaptı.

Orta Doğu’daki gelişmelerde Türkiye zemin kaybına uğramaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İsrail ordusundan üst düzey bir yetkili Londra’da iki Suudi prensle görüşmesinde “Siz artık bizim düşmanımız değilsiniz” mesajını vermişti.

Bu gelişmelerin ışığında Suudi Arabistan şimdi Türkiye’den kırmızı et, beyaz et ve ürünleri ile birlikte yumurta, bal ve süt gibi ürünlerin ithalatını askıya aldı.

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına karşı aylardır süren gayri resmi boykotunun ardından, ihracatçı birlikleri tarafından üyelerine gönderilen bir yazıya göre Suudi Arabistan Türkiye’den kırmızı/beyaz et ve ürünlerinin yanı sıra yumurta, bal ve süt gibi ürünlerin ithalatını resmi olarak da askıya aldı.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından üyelerine gönderilen ve Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nden alınan bir nota’ya atıfta bulunan e-maile göre, Körfez ülkesi birçok hayvansal ürünün Türkiye’den ithalatını durdurma kararını Türkiye’ye bildirdi.

TOUREXPI tarafından geçilen Suudi Arabistan’ın Türk mallarına uyguladığı ambargo artık resmiyet kazandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suudi Arabistan’ın Türk mallarına uyguladığı ambargo artık resmiyet kazandı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suudi Arabistan’ın Türk mallarına uyguladığı ambargo artık resmiyet kazandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.