Suudi Arabistan Türkiye’ye Seyahat Yasağını Kaldırdı

Suudi Arabistan Türkiye’ye Seyahat Yasağını Kaldırdı

ABONE OL
12:35 - 21/06/2022 12:35
Suudi Arabistan Türkiye’ye Seyahat Yasağını Kaldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın ziyareti öncesinde, Suudi Arabistan Türkiye’ye uygulanan COVID-19 kaynaklı seyahat yasağını kaldırdığını açıkladı. Suudi yetkililer Türkiye ile birlikte Hindistan, Etiyopya ve Vietnam’a uygulanan seyahat yasaklarını da kaldırdı.

Suudi Arabistan, bir süredir COVID-19 salgını nedeniyle Türkiye’ye yönelik olarak uyguladığı seyahat yasağını Veliaht Prens’in Türkiye ziyaretinden bir gün önce kaldırdığını açıkladı.

Öte yandan yarın resmi bir ziyarette bulunmak üzere Türkiye’ye gidecek olan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bugün Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitti. El Sisi, Muhammed’i Kahire Havalimanı’nda karşıladı.

İkilinin başbaşa görüşmesinde Rusya ve Ukrayna savaşı kaynaklı sorunlar ve gıda krizi meselelerini ele aldıkları belirtildi.
Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi’yle biraraya gelen Suudi heyeti, Mısır’la çeşitli ticari anlaşmalara da imza koydu.

Yapılan açıklamada, Mısır ve Suudi Arabistan arasında toplam 7,7 milyar dolar değerinde 14 ayrı ticari anlaşma imzalandı.

Selman, bugün Mısır’dan Ürdün’e geçerek Ürdün Kralı Abdullah’la görüşecek. Suudi Veliaht Prensi Çarşamba günü de Türkiye’de olacak.

Bu ziyaretlerin ardından Muhammed bin Selman, Suudi Arabistan’da önümüzdeki ay ABD Başkanı Joe Biden’ı ağırlayacak.

VOA tarafından geçilen Suudi Arabistan Türkiye’ye Seyahat Yasağını Kaldırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suudi Arabistan Türkiye’ye Seyahat Yasağını Kaldırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suudi Arabistan Türkiye’ye Seyahat Yasağını Kaldırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.