“Suriye’nin Kuzeyinde SDG’yle Ortak Devriyeyi Azalttık”

“Suriye’nin Kuzeyinde SDG’yle Ortak Devriyeyi Azalttık”

ABONE OL
23:11 - 29/11/2022 23:11
“Suriye’nin Kuzeyinde SDG’yle Ortak Devriyeyi Azalttık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gerginlik ve Türkiye’nin kara harekatı düzenlemesi olasılığı, ABD Savunma Bakanlığı’nın basın toplantısında gündemdeydi.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, IŞİD’le mücadele misyonunun devam ettiğini; ancak Suriye Demokratik Güçleri ile ortak devriye sayısının azaltıldığını söyledi.

Tuğgeneral Ryder, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la telefonda görüşeceğini de kaydetti.

Ryder, Suriye’nin kuzeyinde, Irak ve Türkiye’de tırmanan eylemlerle ilgili son derece endişeli olmaya devam ettiklerini yineledi; bölgede yaşanan gerilimde itidal çağrısı yaptıklarını söyledi.

“IŞİD’e odaklanmaya devam edebilmeyi umuyoruz”

Pentagon yetkilisi, “Bölgede çatışmanın devam etmesi ve özellikle de kara işgali, dünyanın IŞİD’e karşı zor bir mücadeleyle elde ettiği kazanımları tehlikeye atacak ve bölgede istikrarı bozacaktır. Türkiye’nin kendi sınırları içinde meydana gelen terör eylemlerine ilişkin meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Suriye Demokratik Güçleri’ni IŞİD’le mücadelede desteklemeye de devam ediyoruz. IŞİD gibi tehlikeli bir terör örgütüne odaklanmaya devam edebilmeyi umuyoruz“ ifadelerini kullandı.

ABD’nin bölgede ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte ortak devriye sayısının azaltılması konusunda ayrıntı veren Pentagon sözcüsü, “Devriye sayısını azalttık çünkü bunları SDG ile ortak şekilde yürütüyoruz. Devriye sayısını onlar azalttığı için bizim de azaltmamız gerekti. Askerlerimizin konumlarını değiştirmedik. IŞİD tehdidine karşı koymaya odaklanmayı sürdürüyoruz. O bakımdan kabiliyette bir azalma yok. Ancak devriye sayısını şu an için azalttık” diye konuştu.

Pentagon sözcüsü bir kez daha itidal çağrısında bulunarak, “bir koalisyon olarak yeniden buradaki daha büyük tehdide, yani IŞİD’in yenilgiye uğratılmasına odaklanabileceğimizi umuyorum” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sözcüsü John Kirby de dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’ye olası kara harekatına ilişkin, “Suriye içinde daha fazla can kaybına yol açacak ve Amerikalılar’ın hayatını riske atacak eylemler görmek istemediklerini” söylemişti.

Amerika’nın desteklediği SDG’nin komutanı Mazlum Abdi de hem VOA Kürtçe Bölümü’ne hem de Reuters haber ajansına verdiği söyleşide, Türkiye’nin kara harekatı düzenlemesi olasılığı konusunda, ABD’den daha güçlü açıklama gelmesi gerektiğini savunmuştu.

VOA tarafından geçilen “Suriye’nin Kuzeyinde SDG’yle Ortak Devriyeyi Azalttık” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Suriye’nin Kuzeyinde SDG’yle Ortak Devriyeyi Azalttık” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Suriye’nin Kuzeyinde SDG’yle Ortak Devriyeyi Azalttık” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.