Bir Türk güvenlik kaynağı Pazar günü Reuters’a yaptığı açıklamada, Türkiye destekli Suriye güçlerinin Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç kentine girdiklerini ve bölgenin büyük bölümünü ABD müttefiki Kürt güçlerinden aldıklarını söyledi.
Bu hamle, güneydeki Suriyeli isyancıların Şam’ın kontrolünü ele geçirdikten sonra Cumhurbaşkanı Beşar Esat’ın devrildiğini ilan etmelerinin ardından geldi.
Menbiç uzun süredir Kürt milislerin kontrolündeydi. Reuters’ın kaynağı, “YPG/PKK’ya karşı mücadelede zafer çok yakın. Menbiç’i YPG/PKK’nın elinden almak için hem havadan hem de karadan müdahaleler devam ediyor” dedi.
Aynı kaynak isyancı güçlerin birkaç yüz kilometrekarelik bir alanı kapsayan Menbiç bölgesinin yüzde 80’ini kontrol altına aldığını ve kentin içine de girdiğini söyledi.
Ancak Suriye’nin kuzeydoğusunu kontrol eden ABD destekli Suriyeli Kürt güçler, kentte isyancılarla savaşmaya devam ettiklerini kaydetti.
Menbiç, Türkiye sınırının yaklaşık 30 kilometre güneyinde ve Fırat Nehri’nin batısında yer alıyor.
Suriyeli isyancılar daha önce Menbiç’e bir saldırı başlattıklarını söylemişlerdi.
VOA tarafından geçilen Suriyeli isyancılar Menbiç kentine girdi mi? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suriyeli isyancılar Menbiç kentine girdi mi? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suriyeli isyancılar Menbiç kentine girdi mi? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
1 saat önceABD
1 saat önceABD
1 saat önceGÜNCEL
1 saat önceABD
1 saat önceDÜNYA
1 saat önceASYA
1 saat önce