Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Hayatını Kaybetti

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Hayatını Kaybetti

ABONE OL
23:20 - 16/11/2020 23:20
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uzun yıllardır Suriye’nin Dışişleri Bakanlığı’nı yapan ve Suriye Lideri Beşar Esat’a en yakın isimlerden biri olan Velid Muallim, 79 yaşında hayatını kaybetti. Muallim’in ölüm sebebine dair bir açıklama yapılmadı. Muallim’in uzun yıllardır kalp rahatsızlığı sorunu olduğu biliniyordu.

Suriye hükümetine yakın bir kaynak Muallim’in yerine Dışişleri Bakanlığı görevine yardımcısı Faysal Mikdad’ın atanmasının beklendiğini belirtti.

Beşar Esat tarafından 2006 yılında Suriye Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Muallim aynı zamanda ülkenin başbakan yardımcılığı görevini de üstlendi.

Suriye hükümeti tarafından Muallim’in ölümüne ilişkin yapılan açıklamada Muallim için “onurlu bir vatansever” ifadesi kullanıldı. Muallim için bugün başkent Şam’da bir cenaze töreni düzenlenecek.

Muallim, Suriye’deki iç savaş konusunda ABD ve batılı ülkelerin suçlayan isimlerden biriydi. Son olarak Haziran ayında ABD’nin Suriye rejimine yönelik ambargo kararını eleştirmiş ve bu ambargonun Suriye halkını aç bırakmak amacında olduğunu dile getirmişti. Ambargo insani yardımları kapsamıyordu.

VOA tarafından geçilen Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Hayatını Kaybetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Hayatını Kaybetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Hayatını Kaybetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.