Sullivan ve Kalın’dan İstanbul’da Sürpriz Görüşme

Sullivan ve Kalın’dan İstanbul’da Sürpriz Görüşme

ABONE OL
22:07 - 03/10/2022 22:07
Sullivan ve Kalın’dan İstanbul’da Sürpriz Görüşme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la önceden açıklanmayan bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Ukrayna, bölgesel güvenlik konularıyla İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvurları ele alındı.

Görüşmeyle ilgili olarak Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, iki ismin Ukrayna’ya destek, bölgesel güvenlik konuları ki buna Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki barış görüşmelerine destek de dahil, doğu Akdeniz’de anlaşmazlıkların çözümü için diyalog ve diplomasinin önemiyle Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvuruları ele alındı.

Görüşmede ayrıca Sullivan’ın Türkiye’nin küresel gıda güvenliğini iyileştirmek için gösterdiği çabalar ve Ukrayna savaşında tutukluların, iki Amerikan vatandaşının serbest kalması adına gösterdiği çabalarla ilgili olarak takdirini sunduğu belirtildi.

Kalın ve Sullivan Türkiye’nin Rusya’nın Ukrayna toprağını ilhak etmesini kınamasını da ele aldı.

Ankara, Rusya’nın Ukrayna işgalinde diplomaside dengeli bir politika izlemeye çalışıyor.

Türkiye Rusya’ya yönelik yaptırımlara karşı olsa da Rusya’nın Ukrayna işgalini kınamış durumda ve Kiev’e insansız hava araçları gönderdi.

VOA tarafından geçilen Sullivan ve Kalın’dan İstanbul’da Sürpriz Görüşme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Sullivan ve Kalın’dan İstanbul’da Sürpriz Görüşme haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Sullivan ve Kalın’dan İstanbul’da Sürpriz Görüşme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.