SÜLEYMAN ÇAKIROĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SÜLEYMAN ÇAKIROĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ABONE OL
01:03 - 18/09/2020 01:03
SÜLEYMAN ÇAKIROĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin’in sevilen ve sayılan ismi işadamı Süleyman Çakıroğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Yardımseverliğinin yanı sıra insani ve sosyal ilişkileriyle Türk ve Alman toplumu içinde saygın bir yer edinen Süleyman Çakıroğlu için Berlin Şehitlik Camii’nde bir tören düzenlendi.

Berlin Şehitlik Camii avlusunda Korona önlemleri alınarak cenaze namazı kılındı. Süleyman Çakıroğlu’nun cenaze namazına yakınları ve sevenleri katıldı.

Berlin’de 79 yaşında hayata veda eden Çakıroğlu’nun cenazesi Türkiye’ye götürülecek ve memleketi Trabzon’un Of ilçesinde Cumartesi günü toprağa verilecek.

Bir süredir Trabzon’da yaşamını sürdüren büyük oğlu Davut’un defin işlemleri için gelemediği cenaze töreninde diğer oğulları Kürşat ve Hüsnü taziyeleri kabul etti.

19 Kasım 1941 tarihinde Trabzon’da dünyaya gelen Süleyman Çakıroğlu, 50 yıl önce Münih’te başlayan Almanya serüvenine Berlin’de devam etti.

Evli ve 3 çocuk babası olan Süleyman Çakıroğlu, işadamı kimliğinin yanı sıra, başta Berlin Türk Cemaati ve TDU Türk-Alman İşverenler Derneği olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunda ve yönetimlerinde aktif görev aldı. (Kaynak: DieGazete.de)

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.