Suç oranlarının giderek arttığı New York Metrosu’nu asker koruyacak

Suç oranlarının giderek arttığı New York Metrosu’nu asker koruyacak

ABONE OL
23:52 - 06/03/2024 23:52
Suç oranlarının giderek arttığı New York Metrosu’nu asker koruyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

New York Eyalet Valisi Kathy Hochul New York Metrosu’nda giderek artan suçlarla mücadele etmek için yeni güvenlik tedbirleri alınacağını açıkladı. Vali Hochul, New York Metrosu’nda askerlerden oluşan Ulusal Muhafızlar’ın görevlendirileceğini ayrıca eyalet polisinin de metroda güvenliği sağlayacağını açıkladı.

Vali Hochul, New York metrosunda işlenen suçlarla mücadeleye ek eyalet kaynakları sağlamaya yönelik beş maddelik planında, 750 Ulusal Muhafız askeriyle, 250 New York Eyalet polisi ve Metropol Ulaştırma Dairesi (MTA) polis memurunun, metro sistemine konuşlandırılacağını kaydetti.

New York Valisi, metro istasyonları ve metro araçlarında ayrıca akıl hastalığı belirtileri gösteren kişilerin dahil olduğu vakalarla ilgilenecekilave ekiplerin de görevlendirileceğini kaydetti.

Vali Hochul, metro sisteminde halen görev yapan New York Emniyet Müdürlüğü’ne (NYPD) bağlı polislere ek olarak bin polis memurunun daha görevlendirileceğini kaydetti. Vali, yıl sonuna kadar her araca kamera yerleştirileceğini ve her kondüktör kabinindeki kameralarla New York’taki metro sistemini daha güvenli hale getireceklerini ifade etti.

“Saldırganlar metro ve otobüslere binemeyecek”

Vali Hochul, daha önce toplu taşıma araçları ya da istasyonlarda saldırganlık suçu işlemiş kişilerin ve mahkeme kararıyla hakim tarafından “çok tehlikeli” görülen kişilerin, üç yıl boyunca metroya veya otobüslere binmesinin engellemesine izin veren bir eyalet yasası çıkartacaklarını kaydetti.

Vali Hochul, New York’taki metro sisteminde işlenen suçları önlemeye yönelik tedbirlerle ilgili düzenlediği basın toplantısında, geçmişte hem metro çalışanlarına hem de yolculara yönelik yapılan saldırılardan bazı örnekler vererek, “Metro sistemimize yapılan bu küstah saldırılara artık hoşgörü gösterilmeyecektir. Bundan sonra New York Metro sisteminde, güvenliğin sağlanması, arama tarama işlemlerinin yapılması için 750 Ulusal Muhafızın yanı sıra 250 eyalet polisi de görev yapacak’’ dedi.

New York Valisi Hochul, “Metrolarımızda zarar vermek veya korku yaymak isteyen herkese söylüyorum, yakalanacaksınız. New Yorklular, sizi ve aile fertlerinizi güvende tutmak, huzurunuzu yeniden sağlamak için hiçbir tedbiri almaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

New York’ta uygulanan tüm tedbirlere rağmen kent sakinlerinin toplu taşıma kullanma oranı, COVID–19 salgını öncesindeki rakamların oldukça gerisinde kalmış durumda.

Yetkililer, metro sisteminde geçtiğimiz yıla oranla işlenen suç sayısında azalma olduğunu belirtse de New Yorklular, zorunlu olmadıkça metroya binmediklerini ya da yoğun saatlerde ve gündüz metroyla ulaşımı tercih ettiklerini belirtiyor.

VOA tarafından geçilen Suç oranlarının giderek arttığı New York Metrosu’nu asker koruyacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Suç oranlarının giderek arttığı New York Metrosu’nu asker koruyacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Suç oranlarının giderek arttığı New York Metrosu’nu asker koruyacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.