Somali’deki Bombalı Saldırılarda Çok Sayıda Ölü

Somali’deki Bombalı Saldırılarda Çok Sayıda Ölü

ABONE OL
18:54 - 30/10/2022 18:54
Somali’deki Bombalı Saldırılarda Çok Sayıda Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkent Mogadişu’da Eğitim Bakanlığı ile pazar yerine yakın bir bölgede bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen iki saldırıda en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamayı Devlet Başkanı Hassan Sheikh Mohamud yaptı.

Devlet Başkanı, bazı yaralılarının durumunun ağır olduğunu ve yaşamını yitirenlerin sayısının artabileceğini de kaydetti.

Olay, 2017’de bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen ve 500 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmadı ama Devlet Başkanı olaydan El-Kaide bağlantılı El-Şebab’ın sorumlu olduğunu belirtti.

Başkent Mogadişu’da saldırılar gerçekleştiren örgüt, fazla can kaybıyla sonuçlanan sladırıların sorumluluğunu üstlenmiyor.

İlk patlamanın Eğitim Bakanlığı’nda olduğu, ikinci patlamanın ise ambulansların ve kurban yakınlarının bölgeye geldiği sırada gerçekleştiği kaydedildi.

Somali Devlet Başkanı, Amerika’nın ve bazı milis gruplarının da desteğiyle El-Şebab’a karşı operasyon başlattı ve sonuçları sınırlı kaldı.

VOA tarafından geçilen Somali’deki Bombalı Saldırılarda Çok Sayıda Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Somali’deki Bombalı Saldırılarda Çok Sayıda Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Somali’deki Bombalı Saldırılarda Çok Sayıda Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.