Somali’de Beslenme Merkezlerinde 730 Çocuk Öldü

Somali’de Beslenme Merkezlerinde 730 Çocuk Öldü

ABONE OL
23:14 - 07/09/2022 23:14
Somali’de Beslenme Merkezlerinde 730 Çocuk Öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Somali’da yardım amaçlı kurulan beslenme merkezlerinde bu yılın ilk 7 ayı içinde 730 çocuğun öldüğünü açıkladı.

Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında Somali’deki son durumla ilgili açıklamalarda bulunan UNICEF Somali Direktörü Wafaa Saeed, beslenme merkezlerinde müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren çocukların sayısının, merkezlere getirilerek tedavi edilen çocukların sayısının yüzde 1’inden az olduğuna ancak “kayıtlara geçmeden yaşamını yitiren çocukların sayısının çok daha fazla olabileceğine” vurgu yaptı.

“Malnutrition has reached unprecedented levels. We have 1.5 million children, this is nearly half of the children under 5, are likely to have acute malnutrition and of them, 385,000 will need treatment for severe acute malnutrition.”

Saeed’in açıklamalarına göre, Somali’de çocuklar arasında “yetersiz beslenme daha önce hiç görülmemiş düzeyde arttı.” Ülkede 5 yaş altındaki yaklaşık 1,5 milyon çocuğun aşırı yetersiz beslendiği ve bunların 385’ine acil müdahale gerektiği belirtiliyor.

Diğer taraftan, kızamık salgını da yayılmaya devam ediyor. Son aylarda kızamık şüphesiyle yaklaşık 13 bin yeni vakaya rastlandı. Bunların yüzde 78’i 5 yaş altındaki çocuklar.

BM insani yardım sorumlusu Martin Griffiths, hafta başında yaptığı açıklamada Somali’deki durumla ilgili olarak “Kıtlık kapıda” ifadelerini kullandı.

Somali’ye yardım arttırılırken, BM’nin vaadettiği 1,46 milyar dolarlık fonun yaklaşık yüzde 67’si tamamlandı.

Ancak insani yardım yetkilileri, bu yardımın gecikmeli olarak ulaştırıldığını ve daha fazla fona ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

VOA tarafından geçilen Somali’de Beslenme Merkezlerinde 730 Çocuk Öldü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Somali’de Beslenme Merkezlerinde 730 Çocuk Öldü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Somali’de Beslenme Merkezlerinde 730 Çocuk Öldü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.