Somali Cumhurbaşkanı “oğlum kaçmadı” dedi

Somali Cumhurbaşkanı “oğlum kaçmadı” dedi

ABONE OL
12:40 - 14/12/2023 12:40
Somali Cumhurbaşkanı “oğlum kaçmadı” dedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan kazaya karışan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluyla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesini beklediklerini söyledi.

Somali adli makamlarıyla görüştüğünü belirten Tunç, “Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi ve yargılama sürecine katılması söz konusu olacak” dedi.

Somali Cumhurbaşkanı’ndan da konuyla ilgili açıklama geldi. Adalet Bakanı Tunç’un bugünkü açıklamasından önce dün New York’taki BM toplantılarına katılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud Associated Press (AP) haber ajansına verdiği mülakatta, oğlunun Türkiye’den kaçmadığını, tutuklama emri çıkaran mahkemeye teslim olmasını kendisine tavsiye ettiğini dile getirdi.

“İnşallah yakın bir süre içerisinde yargılama süreci başlamış olacak”

Adalet Bakanı Tunç Ankara’da bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. Vefat eden vatandaşımızın hakkını hukukunu korumak geriye kalanlara sahip çıkmak bizim vazifemizdir” diye konuştu.

Kazayla ilgili ilk rapor doğrultusunda tahliye kararı verildiğini, sonrasında ortaya çıkan görüntüler üzerine alınan ikinci raporda sürücünün kusurlu olduğunun tespit edildiğini aktaran Tunç, raporlar arasındaki çelişki nedeniyle dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini ifade etti. Bakan Tunç, şunları söyledi:

“Bu süreç içerisinde biz Somali adli makamlarıyla da görüşmeleri gerçekleştirdik. O anlamda önümüzdeki günlerde de sanığın Türkiye’ye gelmesi ve bu konuda yargılama sürecine katılması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında bu şekilde hakkının hukukunun kaybedilmesine kesinlikle müsaade etmeyiz.”

Sosyal medyada da bu konuda birtakım eleştirilerin olduğunu dile getiren Bakan Tunç, “Özellikle ana muhalefet lideri Sayın Özgür Özel de bu konuda eleştirilerde bulunmuş. Biz vatandaşımızın savunmasını Özel’e bırakmayız. Biz sonuna kadar bunu takip edeceğiz. Ve bu anlamda da hakkaniyetin ortaya çıkması için çalışacağız. Bu kapsamda Somali Adalet Bakanı’yla da ben bizzat görüştüm. Bu konuyu, özellikle Somali tarafında da onlar da iyi niyetle baktılar olaya. Ve inşallah yakın bir süre içerisinde yargılama süreci başlamış olacak. Tabii adli tıptan gelecek olan rapor çerçevesi içerisinde, yine takdir elbette ki yargımızındır” diye konuştu.

“Karar oğluma ait”

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ise dün Associated Press haber ajansına konuya ilişkin bir mülakat verdi.

Mahmud, 40 yaşında doktor olan oğlunun kaza sonrasında Türkiye’den kaçmadığını, iş için ülkesine dönmesi gerektiğini söyledi. Mahmud, “Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve bu amaçla bir avukat tuttu ve tutuklama emri de yoktu. Bir işi var ve ülke dışına çıktı” dedi.

Oğlunun Türkiye ile bağlantısının sürdüğünü belirten Mahmud, kendisine geri dönüp yargıya teslim olması tavsiyesinde bulunduğunu belirterek, “Geri dönüp adalete teslim olmasını söylüyorum. Ama sonuçta o bir yetişkin ve bu onun vereceği bir karar. Ben dönmesi tavsiyesinde bulunuyorum” dedi.

Kazada yaşamını yitiren 38 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer’in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Somali Cumhurbaşkanı, “Kendilerine nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Sizin vesilenizle başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kayıplarının acısını paylaşıyoruz. Kayıpları için üzgünüz” dedi.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım’da İstanbul Aksaray istikametine doğru giderken önünde bulunan motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ağır yaralanmasına neden olmuş, olay sonrasında gözaltına alınarak karakola götürüldükten sonra akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Mahmud 2 Aralık’ta havayoluyla Türkiye’den ayrılırken 38 yaşındaki Göçer 6 Aralık günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şüpheliye yönelik suç unsuru “taksirle yaralamadan” “taksirle ölüme sebebiyet vermeye” dönüşürken hakkında yakalama kararı ise 8 Aralık’ta çıkarıldı.

VOA tarafından geçilen Somali Cumhurbaşkanı “oğlum kaçmadı” dedi, Adalet Bakanı Tunç “sanığın Türkiye’ye gelmesini beklediklerini” söyledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Somali Cumhurbaşkanı “oğlum kaçmadı” dedi, Adalet Bakanı Tunç “sanığın Türkiye’ye gelmesini beklediklerini” söyledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Somali Cumhurbaşkanı “oğlum kaçmadı” dedi, Adalet Bakanı Tunç “sanığın Türkiye’ye gelmesini beklediklerini” söyledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.