DOLAR

32,3834

0.18%
EURO

35,0000

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,44

0,23%
BİST 100

9065.34

0,23%
Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde ilk üretim yapıldı

Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde ilk üretim yapıldı

ABONE OL
00:23 - 30/01/2022 00:23
Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde ilk üretim yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 8 ay önce temeli atılan Gökrail Demiryolu Araç ve Ekipmanları Fabrikası, ilk ürettiği ve “Yiğido” adını verdiği vagonu raydan indirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, fabrikada düzenlenen törende konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, Demirağ OSB’de birçok ilki beraber gerçekleştirildiklerini belirtti.

İlk üretimin hayırlı olmasını dileyen Ayhan, “İlk vagonu inşallah birlikte yolcu edeceğiz, çok özel duyguları birlikte yaşıyoruz. Burası Sivas’ın kızıl elması. İstihdamında, sanayisinde ve katma değer ürünler üretmesinde çok önemli merkez.” ifadelerini kullandı.

OSB’de alt yapının bitmeden Gökrail firmasının temel attığını anımsatan Ayhan, “Bugün baktığımızda bölgenin en büyük fabrikası olma yolunda. İnanan yatırımcıların olması, bizim inanmamızı daha da fazlalaştırdı. Çok büyük bir birliktelik sağladık, Türkiye’de örnek çalışma gerçekleştirdik.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Demirağ OSB’yi cazibe merkezi ilan etmesinin ardından konuşulan bir OSB olduğunu vurgulayan Ayhan, TÜRASAŞ ile işbirliği yapan Gökrail’in ürettiği 600 vagonu Avrupa’ya ihraç edeceğini müjdeledi.

Demirağ OSB’de 450 milyon liralık yatırım ve 500 kişilik istihdamla üretime başlayan fabrikayı tebrik eden Vali Ayhan, şunları kaydetti:

“Türkiye’de 66 tane OSB yapılıyor, büyüklük ve nitelik olarak 2’nci sıradayız. İlk vagona Yiğido ismini verdik. Yolunuz, bahtınız, ufkunuz açık olsun. Buraya her geldiğimizde inancımız daha da artıyor. Yazın burada yüzlerce fabrikanın temelini atacağız. İki yıl içerisinde Sivas’ta işsizlik değil, nitelikli eleman yetiştirme konuşulacak.”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise Sivas için önemli bir günün yaşandığını belirterek, “Burada ürettiğiniz ürünler insanlığa hizmet edecek. Burada çok büyük bir başarı öyküsü yatıyor. İçinde bulunduğumuz Demirağ OSB, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı kararname ile de cazibe merkezi oldu. Ürettiğiniz ürünler ile Sivas’ın ekonomisine, ülkemizin ihracatına büyük katkı sağlayacaksınız. Emek veren, koşturan herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gök Yapı AŞ Genel Müdürü Nurettin Yıldırım ve SOSAD Başkanı İsmail Timuçin de fabrikanın Sivas’a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından “Yiğido 001 Gökrail” raylara indirilirken, Vali Ayhan vagona, “Üreten Sivas, gelişen Sivas, ilk vagonumuz hayırlı olsun” yazarak imzaladı.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.