Sinem Alparslan, Alman Devlet Liyakat Madalyası Aldı

Sinem Alparslan, Alman Devlet Liyakat Madalyası Aldı

ABONE OL
15:15 - 12/06/2021 15:15
Sinem Alparslan, Alman Devlet Liyakat Madalyası Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kein Abseits – “Ofsayt Yok” derneğinin kurucusu Sinem Alparslan’a, gerçekleştirdiği sosyal çalışmalardan dolayı Alman Devlet Liyakat Madalyası (Bundesverdienstkreuz) verildi.

Madalyayı derneğin 10. Yıl kutlamaları sırasında Devlet Müsteşarı Klebba takdim etti.

“Ofsayt Yok” Derneği, 2011 yılında Sinem Alparslan ve arkadaşı Gloria tarafından kuruldu. Ofsayt Yok Derneği, gençlerin hayata aktif katılımı, daha fazla eğitim adaleti, zenginleştirici bir birlikteliği teşvik etmek ve boş zamanları daha iyi değerlendirmek için eğitim projeleri geliştiriyor ve uyguluyor. Yapılan bu pedogojik çalışmalarla gençlerin etnik ve sosyal kökeni ne olursa olsun başarılı ve mutlu bir eğitim ve yaşam yolu izleyebilmeleri, fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlanmakta. Sinem Alparslan, yıllarca Aman Kadınlar 1. Futbol Liginde ve erkekler amatör küme maçlarında hakemlik yaptığı için derneğin adını “Ofsayt Yok” koymuş. Hakemlik yaptığı için bu futbol tabirinin derneğinin ismine uygun olacağını düşünen Alparslan, sosyal yönden zayıf çocukların ve gençlerin hayatta ofsayta düşmemesi için onlara destek olmayı amaçlamış.

Devlet Liyakat Madalyası Mark Twain ilkokulunun bahçesinde düzenlenen 10. Yıl kutlamaları sırasında verildi. Madalyayı, Devlet Müsteşarı Sigrid Klebba, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier adına Ofsayt Yok derneğinin kurcuları Sinem Alparslan’a ve Gloria Amoruso’ya takdim etti. Klebba törenden önce yaptığı konuşmada Sinem Alparslan’a ve Gloria Amoruso’yu tebrik etti ve gösterdikleri toplumsal angajmandan dolayı her ikisine de teşekkür etti. Toplumda çeşitliliği istediklerini ve savunduklarını belirten Klebba, “Federal Almanya Liyakat Madalyasını Cumhurbaşkanımız Frank Walter Steinmeier adına size takdim etmekten gurur duyuyorum. Pek çok ödül takdiminde bulundum; fakat bu kadar genç iki kadının Almanya’nın en büyük madalyasını almasının çok çok nadir görülen bir durum olduğunu sizlere söyleyebilirim” dedi.

Törenin ardından Ofsayt Yok derneğinin 10. kuruluş yıldönümü için getirilen pastayı derneğin kurucuları Alparslan’a ve Gloria Amoruso birlikte kesti.

Derneğin kurucusu ve fikir babası Sinem Alparslan, kendisinin de küçük yaşlarda özgüven sorunu yaşadığı için bir mentöre (akıl hocası) ihtiyaç duyduğunu ve kendisine çok yardımcı olduğunu söyledi. Küçükken futbol oynadığını ve daha sonra uzun yıllar hakemlik yaptığını dile getiren Alparslan “Tecrübelerimi çocuklara aktarmak istedim ve bu derneği kurmaya karar verdim. Berlin’de çok sayıda Türk yaşıyor. Özellikle kız çocuklarına da destek olmak istedim. Onların özgüvenlerini artırmak ve onlara rol modeli olmak istedim” dedi.

Alparslan, derneğin amacının Berlin’de bulunan çocukların ve gençlerin ilişkilerinin geliştirmek, kültürel alışverişlerini güçlendirerek sosyo/kültürel faaliyetlerini desteklemek olarak açıkladı. Almanya’da çeşitli liglerde uzun yıllar hakemlik yaptığını dile getiren Sinem Alparslan, sosyal yönden zayıf olan çocukların ofsaytta düşmemesi gerektiğini düşünerek futbol kuralından esinlendiğini ve derneğe bu ismi verdiğini kaydetti.

Haber: Mahmut Tosun – İHA/BERLİN

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.