Şili’de orman yangınlarında ölü sayısı 131’e yükseldi, 300’den fazla kişi kayıp

Şili’de orman yangınlarında ölü sayısı 131’e yükseldi, 300’den fazla kişi kayıp

ABONE OL
23:33 - 06/02/2024 23:33
Şili’de orman yangınlarında ölü sayısı 131’e yükseldi, 300’den fazla kişi kayıp
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şili’nin orta kesimlerini günlerdir kasıp kavuran orman yangınlarında ölü sayısı 131’e yükselirken 300’den fazla kişinin kayıp olduğu açıklandı.

Ülkede 2010 yılında yaşanan depremden bu yana en ölümcül felaket olan yangınla ilgili yetkililer kundaklama ihtimali üzerinde durulduğunu belirtiyorlar.

Yangından etkilenen bölgeye ziyarette bulunan Şili Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, 2023 Pan American Oyunları’nda kullanılan mobilyaların yangından etkilenen kişilere bağışlanacağını söyledi. Boric ayrıca yangından etkilenen yaklaşık 9 bin 200 hanenin su faturalarının silineceğini açıkladı.

Şili’de çok sayıda can kaybına neden olan orman yangınları Cuma günü, ülkenin özellikle Latin müzik festivalleriyle tanınan, dağlık bölgenin doğusunda yer alan sahil kasabası Viña del Mar’da başladı.

Kuru hava ve güçlü rüzgarlar nedeniyle yangın, hızla Quilpé ve Villa Alemana kasabalarına sıçradı.

Yangın nedeniyle Viña del Mar Festivali’nin açılış gecesi ertelendi. Festivale katılacak olan çok sayıda sanatçı, sosyal medya hesaplarından taziye mesajları paylaştı ve yardıma ihtiyacı olanlar için bağış çağrılarında bulundu.

Şili Adli Tıp Kurumu yetkilileri, yangın alanından çıkarılan cesetlerin büyük bir bölümünün tanınamaz ve kimlik tespiti yapılamaz halde olduklarını açıkladı. Buna karşın yakınlarını kaybedenlerin kayıplarının tespit edilebilmesi için cesetlerden örnek alınma çalışmalarının sürdüğü ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler de yangınla ilgili olarak bir taziye mesajı yayınladı ve yardım önerisinde bulundu.

Devlet Başkanı Boric, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’a destekleri için teşekkür etti.

VOA tarafından geçilen Şili’de orman yangınlarında ölü sayısı 131’e yükseldi, 300’den fazla kişi kayıp haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Şili’de orman yangınlarında ölü sayısı 131’e yükseldi, 300’den fazla kişi kayıp haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Şili’de orman yangınlarında ölü sayısı 131’e yükseldi, 300’den fazla kişi kayıp haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.