Silahlı Saldırılarda Can Kaybını Önleme Çabası 

Silahlı Saldırılarda Can Kaybını Önleme Çabası 

ABONE OL
20:01 - 24/07/2022 20:01
Silahlı Saldırılarda Can Kaybını Önleme Çabası 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’da son dönemde silahlı saldırılar önemli oranda artarken bazı teknolojiler kayıpları önlemeye odaklanmış durumda. Bazı girişimcilerin bu konudaki projeleri dikkat çekiyor.

Silah şiddeti Amerika’da salgın oranlarına yükseldi.

Ve birçok Amerikalı artık bu durumdan bıkmış durumda.

Amerika, silah hakları ve silah kontrol yasalarıyla ilgili bölünse de son olarak bir okuldaki, bir süpermarketteki ve törendeki silahlı saldırılar, ölümleri azaltmaya yardımcı olabilecek teknolojileri gündeme getirdi.

ZeroEyes’ın CEO’su Mike Lahiff, “Parkland okul saldırısı sonrasıydı ve kızımın okulunda saldırı tatbikatları yapılmaya başlamıştı. Tatbikattan çok üzgün gelmişti ve ‘yeter artık’ dedik. Bir şeyler yapılması gerekiyordu” diyor.

Olay bir fikri de ateşledi.

Lahiff, “İnsanların yüz tanıma teknolojisini uyguladığını gördüm ve ‘biz güvenlik kameralarını silah tespitinde kullansak nasıl olur?’ diye düşündüm” ifadelerini kullanıyor.

Lahiff’in şirketi ZeroEyes silah tespit eden bir yazılım geliştirdi. Güvenlik kameralarından veri elde edilerek silah olup olmadığını belirlemek için yapay zeka kullanılıyor.

Yazılım silah olduğunu tespit ettiğinde…

Lahiff, “Eski muharip askerlerin çalıştığı, 7 gün 24 saat hizmet veren Philadelphia’daki ZeroEyes operasyon merkezine alarm gönderiliyor ve onlar değerlendirme yapıyor, gerçekten bu silah mı, değil mi. Eğer silahsa alarma basıyoruz ve bu hem müşterilerimize hem de acil müdahale merkezine ulaşıyor” sözleriyle süreci özetliyor.

Muhtemel bir saldırgan fotoğraflanıyor, sahip olduğu silah ve konum bilgisi elde ediliyor.

Lahiff’e göre bu tür durumlarda böyle bir bilgi kritik önemde.

New Jersey’deki Ranconas Vadisi Lisesi yazılımı ilk uygulayan okul oldu.

Okul yöneticisi Christopher Heilig, “Bu teknolojiyle tatbikat yaptığımızda ZeroEyes’ın değerini anladık” diyor.

Okul bu teknolojiyle bir tatbikat yaptı ve silahlı kişiye 90 saniyede ulaştılar. Bu teknolojinin kullanılmadığı tatbikatta süre iki kat fazlaydı.

Heilig, “Bu durumlarda her şey zamanı minimize etmekle ilgili, bu da kayıpları azaltıyor” diyor.

Evolv Teknoloji adlı şirket de kapılardaki tarayıcılar, milimetrik sensörler ve diğer teknolojileri kullanarak silahları hızlıca tespit edebiliyor. Bu da binlerce kişinin neredeyse sorunsuz güvenli yere sevkini sağlıyor.

Evolv Teknolojisi Başkanı Peter George, “Telefon ve silahı birbirinden ayırt etmek için yapay zeka gibi gelişmiş teknolojileri kullanıyoruz” diyor.

Amerika’da bu yıl 300’den fazla silahlı saldırı oldu.

Bu teknolojiler daha fazla saldırıyı engellemenin garantisi olmasa da kamu alanlarını güvenli tutmada önemli çabalardan biri.

VOA tarafından geçilen Silahlı Saldırılarda Can Kaybını Önleme Çabası  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Silahlı Saldırılarda Can Kaybını Önleme Çabası  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Silahlı Saldırılarda Can Kaybını Önleme Çabası  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.