Şifa Hastanesi’nde bir asker infaz edildi, iki rehine de tutuluyor

Şifa Hastanesi’nde bir asker infaz edildi, iki rehine de tutuluyor

ABONE OL
21:42 - 20/11/2023 21:42
Şifa Hastanesi’nde bir asker infaz edildi, iki rehine de tutuluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail, Gazze’nin en büyük hastanesi Şifa’da Hamas’ın esir tuttuğu bir askerin infaz edildiğini, ayrıca hastanede iki rehinenin daha tutulduğunu iddia etti.

İsrailin Hamas militanlarının saklandığını ve rehineleri tuttuğunu söylediği Şifa Hastanesi geçen haftadan bu yana tahliye ediliyor. İsrail, 7 Ekim’deki Hamas saldırısıyla rehin alınan 240 kişiyi arıyor. İsrail ordusu, geçen hafta Şifa yakınlarında cesedi bulunan 19 yaşındaki Noa Marciano isimli askerin bu kişilerden biri olduğu açıkladı.

İsrail ordusu sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, “İstihbarat bilgilerine göre, Noa Hamas teröristleri tarafından Şifa hastanesinin içerisine götürüldü. Orada bir Hamas teröristi tarafından öldürüldü” dedi.

Televizyonda yayınlanan brifinginde Hagari ayrıca, Hamas’ın 7 Ekim’deki baskında rehin alınan yabancı işçiler arasında bulunan bir Nepalli ve bir Taylandlıyı da Şifa’ya getirdiğini söyledi.

İsrail ordusu tarafından paylaşılan Şifa Hastanesi’nde 7 Ekim tarihli güvenlik kamerası görüntülerinden birinde, bir kişinin hızlıca bir grup erkek tarafından hastaneye getirildiği görülüyor. Bir diğer görüntüde ise sedyede yatan bir adam görülüyor ve etrafında yine bir grup adam görülüyor. Adamlardan birinin üzerinde ise tüfek olması dikkat çekiyor.

Hamas, İsrail ordu sözcüsü Hagari’nin açıklamaları hakkında yorum yapmadı. Gazze’yi yöneten Filistinli İslamcı grup Hamas daha önce bazı rehineleri tedavi için hastanelere götürdüğünü açıklamıştı.

İsrail ordusu dün ayrıca, Şifa Hastanesi’nin 10 metre altında 55 metre uzunluğunda bir tünel bulunduğunu gösteren bir video yayınladı.

Hamas, Filistin bölgesi boyunca yüzlerce kilometrelik gizli tünel ve sığınaklardan oluşan bir ağa sahip olduğunu kabul ederken, bunların hastaneler gibi sivil yerlerin altında bulunduğu iddiasını reddediyor.

Hamas’ın kontrolündeki Gazze’deki sağlık yetkilisi Münir El Barş, İsrail’in tünelle ilgili açıklamasını “tamamen yalan” olarak niteleyerek, El Cezire televizyonuna verdiği demeçte “Sekiz gündür hastanedeler ve henüz hiçbir şey bulamadılar” dedi.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasının ardından 1200 kişi hayatını kaybetti ve 200’den fazla kişi rehin alındı. Hamas’ın kontrolündeki Gazze’deki sağlık yetkililerine göre ise İsrail’in misilleme saldırılarında şimdiye kadar 13 bin kişi öldü.

VOA tarafından geçilen “Şifa Hastanesi’nde bir asker infaz edildi, iki rehine de tutuluyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Şifa Hastanesi’nde bir asker infaz edildi, iki rehine de tutuluyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Şifa Hastanesi’nde bir asker infaz edildi, iki rehine de tutuluyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.