“Şiddet Çağrısı Yapanlar Tehdit”

“Şiddet Çağrısı Yapanlar Tehdit”

ABONE OL
22:54 - 02/09/2022 22:54
“Şiddet Çağrısı Yapanlar Tehdit”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump’ın destekçilerinin tümünü ülkeye yönelik bir tehdit olarak görmediğini; “şiddet kullanan, kullanılması çağrısı yapan ve bunu kınamayanların demokrasiye tehdit olduğunu” söyledi.

Başkan Biden dün akşam yaptığı “ulusun ruhu için savaş” temalı konuşmasında, “Donald Trump ve MAGA Cumhuriyetçileri olarak nitelediği kesimin aşırıcı ideolojisinin demokrasi için bir tehdit” olduğunu söylemişti. Cumhuriyetçiler Biden’ın konuşmasını ayrıştırıcı bulmuş ve eleştirmişti.

Beyaz Saray’da bugün Fox News kanalının muhabiri Peter Doocy’nin dünkü sözleriyle tüm Trump destekçilerini kastedip etmediği sorusuna, “Her Trump destekçisinin ülke için tehdit olduğunu düşünmüyorum. Şiddet kullanılması çağrısı yapan, kullanıldığında kınamayan ve seçimin kazanıldığını kabul etmeyi reddeden, oyların sayılma yollarını değiştirmekte ısrar edenlerin demokrasi için tehdit olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden, “Trump destekçileri Trump’a oy verdiğinde Kongre’ye saldırılmasına oy vermedi. Seçimlerin geçersiz kılınması için oy vermedi. Onun ortaya koyduğu felsefeye oy verdi” dedi.

Biden, “Temsil ettiğimiz her şey demokrasi platformuna dayanıyor. Şiddeti siyasi amaçlarla kullanıldığında kınamamak, seçim sonuçlarının manipülasyonunu kınamamak, seçim kazanıldığında ya da kaybedildiğinde bunu kabullenmemek uygunsuz” diye konuştu.

Başkan Biden Kasım ayında yapılacak ara seçimler öncesi demokrasi konusunda yaptığı konuşmada, “Donald Trump ve MAGA Cumhuriyetçileri’nin aşırıcı ideolojisinin cumhuriyetin temellerini tehdit ettiğini” söylemişti.

Biden Trump’ın Make America Great Again (Amerika’yı Yeniden Büyük Yapalım) sloganının kısaltmasına atıfla ‘ultra-MAGA Cumhuriyetçiler’ olarak nitelediği çevreler için, “Bu ülkeyi geri götürmeye kararlılar. Seçme hakkının, mahremiyet hakkının, doğum kontrol hakkının, sevdiğiniz kişiyle evlenme hakkının olmadığı bir Amerika’ya götürmek istiyorlar” demişti.

Demokrat Başkan Biden’ın bu konuşmayı yaptığı Pennsylvania eyaletinde yarın da eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ın bir miting düzenlemesi bekleniyor.

Trump, Kasım ayında yapılacak ara seçimlerde Senato için yarışan Cumhuriyetçi senatör adayı Mehmet Öz ve Pennsylvania vali adayı Doug Mastriano’ya destek vermek üzere eyalette olacak.

Mehmet Öz’ün Demokrat rakibi John Fetterman, Mastriano’nun Demokrat rakibi de John Shapiro.

VOA tarafından geçilen “Şiddet Çağrısı Yapanlar Tehdit” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Şiddet Çağrısı Yapanlar Tehdit” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Şiddet Çağrısı Yapanlar Tehdit” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.