“Sessiz İstila” Filmine Gözaltı

“Sessiz İstila” Filmine Gözaltı

ABONE OL
12:35 - 04/05/2022 12:35
“Sessiz İstila” Filmine Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sığınmacılar ve göçmenler hakkında sosyal medyadan yayınlanan “Sessiz İstila” isimli kısa filmin yapımcısının gözaltına alındığı açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında Youtube isimli video paylaşım platformu üzerinde ‘Sessiz İstila’ başlıklı kısa filmin yayınlandığı görülmüştür. Bahse konu video içeriğinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili bilgileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınlayan H.K. isimli şahıs Sakarya’da, ayrıca Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle ilgili provokatif paylaşımlarda bulunan ‘Militer Doktrin@militerdoktrin1 isimli/rumuzlu’ hesabın yöneticisi olduğu değerlendirilen H.D. isimli şahıs ise İstanbul’da yakalanarak adli işlemlere başlanılmıştır” denildi.

Özdağ: “Yapım masraflarını ben karşıladım”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, filmin yapımcısının gözaltına alınmasından sonra yaptığı açıklamada, filmin yapım masraflarını kendisinin karşıladığını söyledi.

Özdağ Twitter hesabından, “H. Karacasu tarafından çekilen Sessiz İstila adlı kısa belgesel kendisine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, kontrolsüz göçün sonuçlarını gösterdi. Suriyeliler ‘halk’ değil. Misafir. Kin/düşmanlık yok” diye yazdı.

Çataklı: “Suç duyurusunda bulunulacak”

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Göç İdaresi Başkanlığı’nın Türkiye’deki Suriyeli sayısı üzerinden yalan ifadelerde bulunan isimler hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Çataklı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ümit Özdağ, Sinan Ogan, Bengi Başer gibi sözüm ona akademik ünvan taşıyan bazıları Türkiye’de 8 milyon, 10 milyon Suriyeli olduğu yalanını yayıyor, yabancı düşmanlığı yapıyor. Yazık, insanlık adına bunlardan utanıyorum. Haklarında, Göç İdaremiz suç duyurusunda bulunacaktır” ifadelerine yer verdi.

VOA tarafından geçilen “Sessiz İstila” Filmine Gözaltı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Sessiz İstila” Filmine Gözaltı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Sessiz İstila” Filmine Gözaltı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.