Serbest Bırakılan Amerikalılar Ülkeye Döndü

Serbest Bırakılan Amerikalılar Ülkeye Döndü

ABONE OL
22:42 - 25/09/2022 22:42
Serbest Bırakılan Amerikalılar Ülkeye Döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’yla Ukrayna arasındaki tutuklu takasında serbest bırakılan eski iki Amerikalı asker ABD’ye döndü. Alex Drueke ve Andy Huynh Alabama’da yakınları tarafından karşılandı.

Eski iki asker 40 yaşındaki Alex Drueke ve 27 yaşındaki Andy Huynh kendi istekleriyle Ukrayna’ya savaşmaya gitmişti. Ukrayna’da Harkiv bölgesinde bulunan iki isimden de 9 Haziran tarihinden bu yana haber alınamıyordu.

İki Alabamalı Kiev’le Moskova arasındaki tutuklu takasında serbest bırakılan 10 yabancı arasındaydı.

İki isim yakınları tarafından Alabama’daki havaalanında sevinçle karşılandı.

Bu arada tutuklu takasında serbest bırakılan isimlerden biri olan İngiliz Aiden Aslin İngiliz medyasına konuştu.

The Sun gazetesine açıklamalarda bulunan Aslin, tutuklu olduğu sırada “köpekten daha kötü muamele” gördüklerini söyledi.

Aslin, bıçaklandığını ve bıçaklandıktan sonra “hızlı mı yoksa güzel bir ölüm mü istiyorsun?” şeklinde kendisine soru sorulduğunu belirtti.

Aiden Aslin, hapiste tutulanların her sabah Rus marşını söylemek zorunda olduğunu da kaydetti. Aslin, “eğer söylemezseniz cezalandırılıyordunuz” dedi.

Aslin, dövmeleri nedeniyle dövüldüğünü de aktardı.

Aslin, Drueke ve Huynh’nın da aralarında bulunduğu 10 yabancı, Çarşamba günü Suudi Aarabistan’ın arabuluculuğu sonucunda Rusya’yla Ukrayna arasında varılan tutuklu takası anlaşmasıyla serbest bırakılmıştı.

10 ismin 5’i İngiliz vatandaşı.

Aslin Nisan ayında Mariupol’da savaşırken yakalanmıştı.

VOA tarafından geçilen Serbest Bırakılan Amerikalılar Ülkeye Döndü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Serbest Bırakılan Amerikalılar Ülkeye Döndü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Serbest Bırakılan Amerikalılar Ülkeye Döndü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.