Selahattin Demirtaş babasının cenaze törenine katılmadı

Selahattin Demirtaş babasının cenaze törenine katılmadı

ABONE OL
19:25 - 31/12/2023 19:25
Selahattin Demirtaş babasının cenaze törenine katılmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaklaşık yedi yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetti.

Mayıs ayında kalp krizi geçiren ve bir süre hastanede yatan Tahir Demirtaş’ın tedavisi evinde devam ediyordu. Baba Demirtaş son nefesini evinde verdi. Vefat haberinin duyulmasının ardından Selahattin Demirtaş’ın cenaze törenine katılıp katılmayacağı sorusu gündeme geldi.

Demirtaş, babasının hastalığı döneminde özel bir jetle Diyarbakır’a getirilmiş, babasını ziyaret etmesi sağlanmıştı. Yasal olarak cenazeye katılma hakkı bulunan Demirtaş’ın avukatları cezaevine giderek, Demirtaş’a bilgi verdi.

VOA Türkçe’nin avukatlarından aldığı bilgiye göre Demirtaş, ‘iktidarın Kürt siyasetçilere yaklaşımlarını protesto’ amacıyla cenazeye katılmayacağını söyledi.

Bunun üzerine Baba Demirtaş’ın cenazesi Yeniköy Mezarlığındaki camiye getirildi. Burada önce cenaze namazı kılındı. Cenaze daha sonra Mardinkapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları milletvekilleriyle birlikte katılırken, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da törende hazır bulundu.

Selahattin Demirtaş, cenaze töreni sürerken, avukatlarının kullandığı sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Babasından helallik isteyen Demirtaş mesajında, “Merak etme Baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et. Nasırlı, emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekânın cennet olsun” diye yazdı.

“Demirtaş savunmasında bu duruma vurgu yaptı”

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra bir açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Demirtaş’ın yargılandığı Kobani olayları davasındaki savunmasında, cezaevinde bulunan Kürt siyasetçilerin yakınlarının cenaze törenlerine katılırken yaşadıklarına vurgu yaptığını söyledi.

Hatimoğulları, mahkemede yaşananları şöyle aktardı: “‘Biz haksız ve hukuksuz yerde burada yargılanırken bizim ailelerimizin, yitirip kaybettiklerimizin cenazelerine bile katılamıyoruz’ dedi. Figen başkanın, Gülten başkanın kayıplarını bir kere daha anımsattı bize ve neler yaşadığını anımsattı. Sanki içine doğmuştu, sanki hissetmişti. Savunmasına başlarken bunu söylemiş oldu. Bu çok acı bir şey. Bu haksızlığın, hukuksuzluğun bir an önce bitmesi hepimizin en önemli talebi. Keşke Selahattin başkan da burada babasının mezarı başında, annesiyle, ailesiyle bu acıyı paylaşabilseydi.”

Siyasetçilerden başsağlığı mesajı

Demirtaş’ın ailesine DEM Parti yönetici ve milletvekillerinin yanı sıra, diğer parti liderleri de başsağlığı diledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bir süre önce İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu başsağlığı dileyenler arasındaydı.

VOA tarafından geçilen Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş babasının cenaze törenine katılmadı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş babasının cenaze törenine katılmadı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş babasının cenaze törenine katılmadı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    “Demirtaş, ‘iktidarın Kürt siyasetçilere yaklaşımlarını protesto’ amacıyla cenazeye katılmayacağını söyledi.” Bir evladin babasina son gorevini, politika yaptigini sanarak reddetmesi ne kadar uzucu. Allah akil fikir versin.

    Yanıtla
    +0
    -0