Seçmenin Kararında Neler Etkili Oldu?

Seçmenin Kararında Neler Etkili Oldu?

ABONE OL
12:46 - 09/11/2022 12:46
Seçmenin Kararında Neler Etkili Oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de ara seçimlerde sandık çıkış anket verilerine göre oy kullanan 10 seçmenden 3’ü oy tercihinde etkili olan en önemli konunun enflasyon olduğunu söyledi. 10 seçmenden yedisi de ülkede demokrasinin tehdit altında olduğu görüşünde.

Edison Araştırma’nın yaptığı sandık çıkış anketlerine göre, 8 Kasım ara seçimlerinde oy kullanan 10 seçmenden 3’ü kararında etkili olan en önemli konunun kürtaj olduğunu söyledi.

Verilere göre 10 seçmenden 6’sı kürtajın yasal olması gerektiğini; 4’ü de yasa dışı olması gerektiğini düşünüyor.

10 seçmenden 6’sı Anayasa Mahkemesi’nin kürtaj kararına tepkili

10 seçmenden 6’sı Anayasa Mahkemesi’nin kürtaj hakkını güvence altına alan Roe v. Wade’i iptal eden kararından memnun olmadığını ya da karara tepkili olduğunu söylüyor.

Ara seçimlerde oy kullanan 10 seçmenden biri oy tercihinde etkili olan en önemli konunun göçmen politikası olduğunu söylüyor.

Yine 10 seçmenden biri bireysel silahlanma politikasının; 10 seçmenden biri suçla mücadelenin siyasi tercihini etkileyen en önemli konu olduğunu belirtiyor.

10 seçmenden 6’sı “benzin fiyatları maddi zorluğa yol açtı” diyor

Bu yılki ara seçimlerde ekonomi ve enflasyon önemli bir konu başlığı olarak öne çıkmıştı. 10 seçmenden 6’sı benzin fiyatlarının son dönemde maddi zorluğa yol açtığı görüşünü dile getiriyor.

Ara seçimde oy kullanan 10 seçmenden 2’si ekonominin mükemmel ya da iyi durumda olduğu; 8’i ise çok iyi durumda olmadığı ya da kötü durumda olduğu görüşünde.

10 seçmenden 5’i ailesinin maddi durumunun iki yıl öncesine kıyasla daha kötü olduğunu belirtirken; 2’si daha iyi durumda olduğunu; 3’ü de hemen hemen aynı olduğunu belirtiyor.

Oy kullanan 10 seçmenden 5’i Başkan Biden’ın öğrenci kredisi borçlarına ilişkin çıkarılan af planına destek veriyor, 5’i ise planı desteklemiyor.

Seçmen Trump ve Biden’a nasıl bakıyor?

Sandık çıkış anketlerine göre 10 seçmenden 6’sı eski Başkan Donald Trump’a ilişkin olumsuz; 4’ü ise olumlu görüşe sahip.

Verilere göre ara seçimlerde oy kullanan 10 seçmenden 7’si şu anki Demokrat Partili Başkan Joe Biden’ın 2024’teki seçimlerde aday olmasını istemiyor.

VOA tarafından geçilen Seçmenin Kararında Neler Etkili Oldu? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Seçmenin Kararında Neler Etkili Oldu? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Seçmenin Kararında Neler Etkili Oldu? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.