Seçime ilgi duyan seçmenler neredeyse 20 yılın en düşük seviyesinde

Seçime ilgi duyan seçmenler neredeyse 20 yılın en düşük seviyesinde

ABONE OL
21:48 - 21/04/2024 21:48
Seçime ilgi duyan seçmenler neredeyse 20 yılın en düşük seviyesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de yapılan bir anket yaklaşan seçimlere olan ilginin neredeyse 20 yılın en düşük seviyesine indiğini ve kayıtlı seçmenlerin yalnızca yüzde 64’ünün Kasım ayındaki seçimlere yüksek düzeyde ilgi gösterdiğini ortaya koydu.

NBC News anketine göre 2008’de yüzde 74, 2012’de yüzde 67, 2016 yüzde 69 ve 2020 yüzde 77 olan başkanlık seçimlerine ilgi geçmiş dönemlere kıyasla bir düşüşe işaret ediyor.

Ankette katılımcılara eski Başkan Donald Trump’ın Cumhuriyetçi aday ve Başkan Joe Biden’ın Demokrat aday olduğu bir seçimde kime oy verecekleri de soruldu.

Verilen yanıtlara göre Trump yüzde 46’ya yüzde 44’le Biden’a karşı 2 puanlık az bir farkla önde.

Bununla birlikte sonuç, Trump’ın Ocak ayındaki ankette yüzde 47’ye yüzde 42 olan 5 puanlık üstünlüğünde düşüş olduğu anlamına geliyor.

Katılımcıların yüzde 50’si ayrıca Trump’ın karşılaştığı çeşitli hukuki sorunlar konusunda diğer herkesle aynı standarda tabi tutulduğunu ve yüzde 43’ü bu davalarda kendisinin haksız yere hedef alındığına inandığını söyledi.

VOA tarafından geçilen Seçime ilgi duyan seçmenler neredeyse 20 yılın en düşük seviyesinde haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Seçime ilgi duyan seçmenler neredeyse 20 yılın en düşük seviyesinde haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Seçime ilgi duyan seçmenler neredeyse 20 yılın en düşük seviyesinde haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.