Schweinfurt Türkiyemspor tarih yazdı

Schweinfurt Türkiyemspor tarih yazdı

ABONE OL
20:22 - 22/05/2024 20:22
Schweinfurt Türkiyemspor tarih yazdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiyemspor SV-12 Schweinfurt, Bezirksliga’ya yükseldi. Türkiyemspor SV-12 Schweinfurt, Bezirkliga’ya yükselmekle tarihinin en büyük başarısını yakaladı.

Türkiyemspor SV-12’e.V Schweinfurt, Bezirksliga’ya yükselme final maçında, FV Egenhausen’i 2-1 yendi. Türkiyemspor SV-12 Schweinfurt, bu sonuçla Unterfranken (Aşağı Frankonya) bölgesinde Bezirkliga ‘ya yükselen ilk Türk takım olma başarısını gösterdi. Schweinfurt yakınlarındaki Egenhausen kasabasında yapılan Bezirkliga’ya yükselme maçında Schweinfurt SV-12 Türkiyemspor’un golleri, ilk yarının son dakikasında Amir Gilmanov‘fen ve ikinci gol ise karşılaşmanın 65.dakikasında Emir Baş’dan geldi. Rakip takımın tek golü ise, ilk yarının 41.dakikasında Jonas Pfeuffer attı.

Yönetim kurulu başkanlığını Yusuf Ülgül, takımın alt yapı başkanlığını Mehmet Çetinkaya ve futbol şube başkanlığını aynı zamanda takımın antrenörlüğünü Murat Akgün’ün yaptığı Türkiyemspor SV-12 Schweinfurt, Bezirkliga’ya yükselmenin mutluluğunu maçı seyretmeye gelen yüzlerce taraftarlarıyla birlikte yaşadı.

Maç sonunda Türkiyemspor SV-12 Schweinfurt Başkan Yusuf Ülgül “ Schweinfurt kentinde 1996 yılında Hilalspor adıyla kurulan ve 2012 yılında isim değişikliği yaparak Türkiyemspor SV-12 e V Schweinfurt ismiyle faaliyetlerini sürdüren köklü Türk spor kulübümüzü uzun yıllar daha ileri liglere taşımak için mücadele ettik. Bütün sezon boyunca yöneticilerimiz, kaliteli ve iyi karakterli futbolcularımız gerçek bir aile olarak kenetlendik. Bu sene Türkiyemspor SV12 Schweinfurt Spor Kulübü 12 yıllık tarihinde elde ettiği en büyük başarısı olan Bezirkliga’ya yükseltmenin sevincini yaşadık. Artık Bezirksliga’da iddialı bir takım kadrosu kurup gelecek yıllarda bir üst liglere daha çıkmak hedeflerimiz arasında olacaktır “dedi.

Kulübün önceki futbol şube başkanlığını yapan sonrada takımın antrenörlüğünü üstlenen Murat Akgün’de, “Emeğimizin karşılığını boşa çıkarmayan Türkiyemspor SV12 Schweinfurt Kulübü futbolcularımıza ve maçlarda bizleri yalnız bırakmayan yöneticilerimiz ile taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz “diye konuştu.

Türkiyemspor SV -12 Schweinfurt, Egenhausen karşısına şu kadro ile sahaya çıktı: Ömer Aktaş, Linus Dorsch, Faruk Kocamaz, Mert Topuz, Deniz Kirchner, Emir Baş, Arda Marmara, Aiman Chibani.

Yedek oyuncalarda; Murat Akgün, Ruslan Nyukhalov, Ümit Deniz, Bahattin Demirkan, Serkan Akdemir, Güney Tekerek, Abdullah Varlı.

İlhan BABA/Schweinfurt

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.