Scholz’dan Yunan Adaları Anlaşmazlığında Türkiye Karşıtı Tavır

Scholz’dan Yunan Adaları Anlaşmazlığında Türkiye Karşıtı Tavır

ABONE OL
13:08 - 27/10/2022 13:08
Scholz’dan Yunan Adaları Anlaşmazlığında Türkiye Karşıtı Tavır
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Resmi temaslarda bulunmak üzere Yunanistan’a giden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Doğu Akdeniz’deki Yunan adalarıyla ilgili anlaşmazlıkta Türkiye’ye karşı tavır alarak Yunanistan’ı savundu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Atina’da biraraya gelmeden önce bir açıklama yapan Scholz, “Bir NATO ülkesinin diğer bir müttefikin egemenliğini sorgulaması kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

Yunan Ta Nea gazetesine konuşan Scholz, Türkiye’nin “az ya da çok üstü kapalı askeri tehditlerde” bulunduğunu öne sürerek, bunların kabul edilemeyeceğini belirtti. İki ülke arasındaki anlaşmazlıkların diyalogla çözülebileceğini söyleyen Başbakan Scholz, “Yunanistan ve Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkileri sadece iki ülke için değil, tüm Avrupa için önemlidir” dedi.

“Alman hükümeti, iki ülke arasındaki çözüm bekleyen meselelerin diyalog yoluyla ve uluslararası hukuk temelinde çözülmesi konusunda kararlıdır” şeklinde görüş belirten Scholz, anlaşmazlıkların giderilmesi konusunda Almanya’nın arabuluculuk yapabileceğini söyledi. “Sonuçta ortak hedefimiz, vizyonumuz Doğu Akdeniz bölgesinin tüm ekonomik potansiyelinden faydalanmak olmalıdır. Tüm ülkelerin yararı için” diyen Scholz, “İlgili taraflarca faydalı görüldüğü takdirde Almanya da bu sürece dahil olabilir” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Türkiye’nin söylemleriyle ilgili olarak “Avrupa’da daha fazla gereksiz gerginliğe yer olmadığını” söyledi ve “Yunan adaları hiç kimseyi tehdit etmiyor” dedi.

Yunan medyasında yer alan haberlerde Miçotakis-Scholz görüşmesinin odak noktasının Ukrayna savaşı ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki pozisyonu olacağı belirtildi. İki başbakan Maximos Sarayı’ndaki resmi görüşme öncesinde tarihi Akropolis’i gezdi.

VOA tarafından geçilen Yunanistan’ı Ziyaret Eden Scholz’dan Yunan Adaları Anlaşmazlığında Türkiye Karşıtı Tavır haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yunanistan’ı Ziyaret Eden Scholz’dan Yunan Adaları Anlaşmazlığında Türkiye Karşıtı Tavır haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yunanistan’ı Ziyaret Eden Scholz’dan Yunan Adaları Anlaşmazlığında Türkiye Karşıtı Tavır haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.